Publicitat
Política · 3 de Juliol de 2019. 18:34h.

Promeses incomplertes

Puigdemont va dir el març que si assolia l'acta d'eurodiputat "torno a Catalunya"

Promeses incomplertes

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no va assistir aquest dimarts a la constitució del Parlament Europeu a Estrasburg malgrat les promeses que es van dur a terme en campanya. Ni Puigdemont ni Comín van aparèixer per Estrasburg, no només pel fet que el Tribunal de Justícia de la UE desestimés les mesures cautelars que van sol·licitar per tal que se'ls reconegués com eurodiputats i participessin en la sessió constitutiva, també -tal com va reconèixer aquest dimarts el seu advocat Gonzalo Boye- pel temor a ser detinguts per la policia francesa.

Les últimes decisions de la Justícia Europea constaten que el camí de Puigdemont i Comín per aconseguir ser eurodiputats no era tan fàcil com van explicar durant la campanya electoral i posa en dubte algunes de les declaracions que l'expresident va fer.

Puigdemont va assegurar el passat 12 de març en una entrevista a Rac1 que si disposava de l'acta de diputat, tornaria a Catalunya. "Si tinc l'acta d'eurodiputat, jo torno a Catalunya perquè aconsegueixo la immunitat a tot arreu, també a l'estat espanyol" va afirmar. El fet és que Puigdemont no només no ha trepitjat Catalunya, no ha pogut ni creuar la frontera francesa per temor que, a través d'un conveni de col·laboració dels estats francès i espanyol, fos detingut i portat directament a territori espanyol.

En la mateixa entrevista Puigdemont també va indicar que "per exercir d'eurodiputat no necessàriament he de passar per Madrid a recollir l'acta". Tot i l'admissió a tràmit de la demanda, el TJUE ha refusat les mesures cautelars en entendre que "els candidats electes han de prestar jurament o promesa d'acatament a la Constitució espanyola en una sessió que tindria lloc el 17 de juny de 2019".

Puigdemont també va preguntar a l'Estat espanyol si "respectaran les regles de joc de la Unió Europea" durant una conferència de premsa organitzada per l'ACN. Preguntat per la periodista Blanca Basiano sobre si vindria a Espanya, Puigdemont va respondre preguntant si "respectaran els poders de l'Estat les regles de joc de la Unió Europea? O continuaran estant en el rànquing dels països que més incompleixen tractats, normatives europees?"

"Tinc immunitat? Sí, aquesta m'habilitaria per poder completar els tràmits que la LOREG exigeix? També. Serà això possible? La pregunta s'ha de formular a les autoritats espanyoles" va assegurar.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Jutge Vidal & Comin blues band , Manresa, 04/07/2019 - 12:32

Es un agent del CNI, com Paluzie i el Comin. Semblen un trio dels anys 60, los tres sudamericanos. Mes val que ens en començem a riure de totes les tonteries que fan. Entenc qui pugui voler la Independencia, ara no entenc a qjui se senti representat per aquesta colla de il luminats . Tenin gent com aquests, el proces es mort

#12 pepe, andorra, 04/07/2019 - 11:30

puigdemont? y ese quien es? un amigo de las kardasian esas q tambien salen mucho en los diarios sin q nadie sepa realmente cual es la razon por la q salen, aparte de q lo pagan?

#11 Jos, VNG (Ghost Republic), 04/07/2019 - 09:26

Puigdemont cada vegada em recorda més a la lletra de la cançó de Los Piratas "Promesas que no valen nada".

#10 Tabarnés puro, Barcino, 04/07/2019 - 06:20

PD: no hay un solo gramo de grandeza en este hombre.

#9 Tabarnés puro, Barcino, 04/07/2019 - 06:15

En breve, todos negarán haber conocido y colaborado con Puigdemón. Como con Franco.
Ya tienen experiencia en estos ejercicios de amnesia colectiva.