Publicitat
Política · 27 de Gener de 2014. 21:55h.

“Prou de banalitzar el nazisme”

El president de l’Amical Mauthausen aprofita l’acte per demanar la fi de la banalització de l’Holocaust

“Prou de banalitzar el nazisme”

Una imatge de l'acte d'homenatge a les víctimes de l'Holocaust

El president de l’Amical Mauthausen, Enric Garriga, ha aprofitat la seva intervenció durant l’acte del dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust per demanar: “Prou de banalitzar el nazisme”.

Aquesta demanda per part d’un col·lectiu que agrupa els exdeportats republicans dels camps de concentració del nazis arriba després que els últims temps s’hagin succeït una sèrie de declaracions establint comparacions entre el procés sobiranista i el nazisme.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria De Gispert, també s’ha afegit a la petició demanant "no oblidar, ni negar ni banalitzar el que va ser l'Holocaust per no haver de reviure'l". De Gispert ha recordat que "les víctimes mereixen el record emocionat, perquè el seu dolor i el seu sacrifici són el dolor i el sacrifici de la humanitat" i ha insistit en la importància "de l'esforç pedagògic i de divulgació entre els més joves dels horrors de l'Holocaust i de qualsevol tirania totalitària".

Per desè any consecutiu el Parlament de Catalunya ha celebrat un acte d’homenatge coincidint amb la commemoració del dia en què el 1945 fou alliberat el camp d’extermini d’Auschwitz, a Polònia.

A l'acte, hi han assistit els secretaris segon i quart de la Mesa, Pere Calbó i David Companyon; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; els diputats de CiU Jordi Turull, David Bonvehí, Antoni Fernández Teixidó i Mireia Canals; els d’ERC, Gemma Calvet i Pere Bosch; el del PSC, Celestino Corbacho, la diputada de Ciutadans, Carmen de Rivera i David Fernàndez de la CUP. També hi havia representants dels consolats, dels diversos cossos policials i de diverses institucions i entitats del país.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#13 Les coses clares, i pel seu nom, 29/01/2014 - 00:19

Banalitzar el nazisme és allò que que fan els israelians des de fa 65 anys: bombardejar amb fòsfor poblacions civils àrabs per robar-los les cases i les terres.

#12 Papaluna, Barcelona, 28/01/2014 - 12:48

Ja fa pudor tant de temps vivint del mateix. És que a la II Guerra Mundial no varen haver més víctimes? No es van cometre més abusos i crims de lesa humanitat? Perquè solament es magnifica a una de les víctimes? I més, més, més i més pel·lícules, series, llibres, documentals sobre el tema. Prou!

#12.1 Joan Cuadrado, JoanCua@hotmail.com, 28/01/2014 - 13:16

Segons els constructors del Mur de la Vergonya Sionista, tots els comunistes, tots els republicans, tots els alemanys d'altres ideologies, tots els soviètics, tots els gitanos, tots els homosexuals i, fins i tot, tots els soldats d'altres exèrcits morts pels alemanys durant la guerra, eren jueus.

#11 Núria, Vallès Occidental, 28/01/2014 - 12:16

Els espanyols són com els jueus i pretenen que els catalans siguem per sempre més seus palestins.

#10 iñigo, bilbao, 28/01/2014 - 11:26

La gente que vota a las CUP debería visualizar al tal Fernández el de la alpargata al frente del país, o como ministro de Exteriores. Y después preguntarse si es eso lo que Cataluña necesita...

#10.1 Terraxa, Terrassa, 28/01/2014 - 12:45

És clar que no, ens cal gent seriosa i respectable, que puguin ser ministres ben trajats, com en Rodrigo Rato.

#9 Condenado un alto cargo de ERC, Ciutat de la Justicia, 28/01/2014 - 10:24

Hace unas días, un alto cargo de ERC ha sido condenado por el Tribunal Supremo por banalización del nazismo... --: http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2014/01/el-supremo-4225.php

#9.1 Magda, Barcelona, 28/01/2014 - 18:02

O sigui que a tu, Condenado ecscañolista, et sembla perfecte que Air Berlin desprecïi la llengua catalana?... per cert, en quin idioma parleu a Air Berlin quan voleu a Jerusalem, en palestí, per banalitzar l'alemany?.