Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2009. 15:15h.

PSC i Ciutadans coincideixen en les crítiques de Sardà a TV3

Joan Ferran va confessar que "em molesta" i Rivera va qüestionar el tractament

PSC i Ciutadans coincideixen en les crítiques de Sardà a TV3

Joan Ferran, en una imatge d'arxiu

El PSC i Ciutadans van mostrar el seu descontent pel tractament que TV3 va donar al referèndum d'autodeterminació d'Arenys de Munt en la darrera sessió de control a la Corpo, en presència de la directora de TV3, Mònica Terribas, i de la directora general de la CCMA, Rosa Cullell.

El portaveu socialista, Joan Ferran, va defensar la pluralitat de la televisió catalana, però va apuntar que "a mi quan sobredimensionen per exemple alguns aspectes del que ha passat a Arenys, em molesta, però em molesta però ho entenc i ho respecto". "Però això forma part de la informació i del joc i del que hi ha en pantalla, del que hi ha en escena", va afegir. 

Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va assenyalar que va ser una "simple consulta privada d’una entitat", tot i admetre que "és evident també per altra banda que era notícia i això li reconeixem, era notícia. El nostre qüestionament no és si era notícia o no". 

"El que qüestionem nosaltres, o preguntem amb aquesta pregunta a la Corporació, és com es va decidir i per què que era prioritat absoluta durant tot el diumenge, al 3/24 i als informatius i als butlletins de Catalunya Ràdio, per què es va donar i la naturalesa que se li va donar. És a dir, des del nostre punt de vista va ser una naturalesa que no es corresponia amb una consulta privada d’ una entitat privada, sinó es corresponia quasi bé a un procediment electoral".

"S’assemblava més al d’unes  eleccions municipals a Arenys o a un referèndum que no pas a una consulta privada. I per què si li dóna la prioritat que, hi insisteixo, no qüestiono que sigui notícia sinó que s’obrin mitjans públics amb aquesta notícia", va concloure.

La directora de la Corpo, Rosa Cullell, va al·legar que " és claríssim que això era una notícia, com vostè diu. I els mitjans públics el que fan és donar notícies, igual que els privats. Després tenim la responsabilitat que tenim. Vull dir, va ser portada de tots els diaris, de tots. A Catalunya i a Espanya. Després cadascú li donava l’orientació que li agradava més, no? Hi ha gent que ho valorava en positiu i hi ha gent que en negatiu".

Per la seva banda, Mònica Terribas, va justificar que "nosaltres vam fer el seguiment de tots els passos que van fer els partits polítics i les institucions espanyoles al voltant d’aquesta consulta, que van convertir, efectivament, Arenys, en el punt de la mirada, no únicament dels mitjans a nivell d’Estat sinó d’arreu del món".

"La Televisió nacional de Catalunya no podia deixar de fer el seguiment de la mobilització que això va suposar d’institucions espanyoles d’altíssim nivell, de tots els partits polítics, i, naturalment, de mitjans estrangers que també van venir a cobrir la notícia. Per tant, em fa l’efecte que no estem davant d’un cas aïllat, pel tractament que celebro compartir de tots els companys periodistes, a tots els mitjans, públics, privats...".

"L’ABC té una portada magnífica dedicada a Arenys, parlant de 'bufonada' em sembla; és a dir, com deia la directora general, cadascú ho valora com ho valora, però és evident que ens trobem  davant d’una notícia que les institucions d’aquest país, i els partits polítics, entre els quals el mateix, van convertir en el fenomen que es va convertir", va concloure.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 valeri torres, barcelona, 24/10/2009 - 11:06

Si coincideixen es perquè no hi ha cap diferencia entre ells. Digueu-me ¿Quina diferencia hi ha entre el Sr. Ferran, el Sr. Iceta o el Sr. Zaragoza i el Sr. Rivera?. Dues versions del mateix espanyolime tronat i decadent. ¡Independencia!

#6 Eli, bcn, 24/10/2009 - 10:57

Sardà sociata confes (com el Fuentes) diu que el PSC (sucursal del psoe) son bons i la resta dolents... quina novetat!!! el Sardà hauria de deixar la cocain i el PSOE per poder opinar lliurement.

#5 Emili, girona, 24/10/2009 - 06:53

Per el PSC i els carcans de Ciutadants es millor la COPE

#4 Ramon, Barcelona, 23/10/2009 - 18:45

Ja trobareu prou falangistes per enviar-los a tanta consulta, sociates? O els passejareu en autocar de poble en poble?

#3 Torsimany, Vilafranca, 23/10/2009 - 18:09

PSC i Ciutadans ja estan fent previsió de seguiment del 13 de desembre i volen "acollonir" als periodistes de TV3 perquè passi desapercebut