Política · 2 de Març de 2011. 15:03h.

PSC i ERC van acceptar subvencionar escoles de l'Opus

Ensenyament afirma que es limita "a complir la Llei d'Educació"

PSC i ERC van acceptar subvencionar escoles de l'Opus

Puigcercós i Montilla, en una foto d'arxiu

El PSC i Esquerra van pactar amb CiU, durant la negociació de la Llei d'Educació, mantenir els concerts a escoles d'èlit, algunes de l'Opus que segreguen els alumnes per raons de sexe, segons han explicat fonts d'Educació. "De fet, això va ser el motiu pel qual Iniciativa es va desmarcar de la llei", han recordat.

"Ensenyament no ha incrementat els concerts econòmics de les escoles privades concertades. L’únic que ha fet és aprovar el creixement vegetatiu i la seva aplicació, un fet que s’havia de realitzar en compliment de la llei", han explicat.

"En el cas de les escoles que es qualifiquen d’elit se centra en un cas en què s’ha ampliat una aula de primer de primària perquè el 2009 amb el tripartit ja s’havia ampliat el de primer d’infantil, el P3, que té adscrit i per tant la llei obliga a fer-ho" en al·lusió a l'escola Xaloc de l'Hospitalet del Llobregat.

Les mateixes fonts han assegurat, d'altra banda, que el Departament d’Ensenyament "no ha retallat cap despesa als instituts". "Ha fet una assignació provisional al voltant del 80% a tots els instituts. Un cop aprovat el pressupost de la Generalitat es facilitarà l’assignació definitiva", han reiterat. "L’ensenyament és una prioritat del Govern i del país i òbviament no té sentit deixar a cap nen sense gas, llum i aigua. No es farà mai."

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 Dolors Sala, Lleida, 04/03/2011 - 09:31

en cap sentit. Això no vol dir que jo ni t´acuso ni et deixo d´acusar a cap organisme, ens públic, etc... dels que atorguen i exigeixen aquestes dues certificacions.

#33 Dolors Sala, Lleida, 04/03/2011 - 09:30

Administratiu. Ara bé, cal que tinguis indicis o evidències de frau o bé proves fefaents del suposat delicte que estàs aquí escampant alegrement en contra de l´accés a la Funció Pública d´una Administració de l´Estat. Ah, i de l´AQU i l´ANECA hi hauria molt que parlar. No pressuposis res,

#32 Dolors Sala, Lleida, 04/03/2011 - 09:28

indicar-te el que hauríes de fer com a bon democrata que penso que ets al fer d´altaveu i/o portaveu de casos de corrupció: segons l´hora del dia en què ho llegueixis, anar directament al Jutjat de Guàrdia i si està obert en funció de l´hora, torno a dir-te, acudir al Jutjat Contenciós

#31 Dolors Sala, Lleida, 04/03/2011 - 09:26

fruit de l´enveja per tu suposadament no haver pogut assolit aquest lloc de feina, que en temps prèterits era molt. Ara ja no tant donada la situació econòmic-financera que diuen que hi ha a la Generalitat de Catalunya, a més de la LEC, o Llei d´ Educació de Catalunya. A banda de tot això,

#30 Dolors Sala, Lleida, 04/03/2011 - 09:23

Carles, el teu escrit deu ser producte d'una de les dues coses que et diré a continuació: a) fruit de la teva elevada ignorància vers el procés selectiu del concurs-oposició per assolir la condició de mestre o professor d´ensenyament secundari o tècnic d´FP o bé, l´alternativa b)