Política · 18 de Desembre de 2013. 17:09h.

PSOE i PP, contra el dret a decidir

Rubalcaba i Rajoy coincideixen al Congrés en el rebuig a la consulta

PSOE i PP, contra el dret a decidir

Rubalcaba i Rajoy, en una foto d'arxiu

El PSOE i el PP han escenificat aquest dimecres, a la darrera sessió de control al Govern al Congrés, la seva posició conjunta contra el dret d'autodeterminació i la convocatòria d'una consulta a Catalunya, datada per al proper 9 de novembre.

El primer secretari socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha aprofitat una pregunta sobre l'estat dels drets dels espanyols per parlar del que ha anomenat "problema territorial".

El dirigent del PSOE ha deixat clara la "posició inequívoca" del seu partit contra el dret d'autodeterminació i a la consulta. També ha fet una crida al diàleg per "consensuar i actualitzar" la Constitució espanyola. Ha insistit que aquest seria un camí per resoldre la "situació difícil" que hi ha en aquests moments entre Catalunya i l'Estat.

Segons Rubalcaba, "sé que no serà fàcil, però crec que hem de tirar-la endavant si volem continuar pel camí que fa 35 anys tots els espanyols en circumstàncies molt més difícils vam ser capaços de començar a recórrer i que ens ha conduït al període més llarg del nostre país de convivència, de progrés i de llibertat", ha afegit.

Per la seva banda, Mariano Rajoy ha remarcat que el dret d'autodeterminació "no existeix en cap Constitució de cap país del món" i que "mai" no ha discutit la postura del PSOE en aquest punt, al voltant del procés sobiranista català. El cap de l'executiu espanyol però, no ha volgut manifestar-se sobre la demanda de reforma de la Constitució ni sobre el diàleg que li reclamava Rubalcaba per resoldre aquestes tensions territorials.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#11 democracia ya, valencia, 19/12/2013 - 14:24

Vaya dos fachas de mierda , antidemocráticos , eso es la realidad de España ppsoe. Normail que quieran largarse del yugo español

#10 spanish, Madrid, 19/12/2013 - 12:45

naturalment ni en contra ni a favr porque no existe..es derecho a la autodetermianacion, regulado y limitado por la ONU

#9 BEJOTA, bcn, 18/12/2013 - 20:34

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha confessat el seu malestar amb la deriva independentista de CiU, esperonada per ERC i pels mitjans de comunicació autonòmics, fins al punt que el destacat financer li hauria etzibat a Artur Mas, en conversa privada, "President, t'estàs equivocant"

#8 Xevier, Salt, 18/12/2013 - 20:26

Són dos partits feixistes igual que Ciudadanos...!!!

#8.1 Pablo, Madrid, 18/12/2013 - 20:43

Claro que sí, es que respetar las reglas del juego democrático es de fascistas pero en cambio, saltárselas, así como ocupar el espacio publico por una ideología es de demócratas aquí y en USA O Alemania. Saber....

#8.2 Anton Deulofeu, BARCELONA, 19/12/2013 - 12:08

Pablo: durante la Dictadura había "reglas del juego", también había leyes. No es un buen argumento el tuyo. Las leyes y las reglas no se deben respetar cuando atentan a la democracia, es decir, a la voluntad del pueblo. La Constitución fue elaborada casi dos años y medio antes del golpe de estado.

#6 Johan, Desmontador de mentiras, 18/12/2013 - 20:15

Stéphane Dion: ?En Canadá esta pregunta en dos partes sería denunciada?.
Si en Canadá sucediera algo así el gobierno del Partido Quebequés sería acusado de manipular a los votantes?
http://federalistesdesquerres.blogspot.com.es/2013/12/stephane-dion-en-canada-esta-pregunta.html?spref=tw

#6.1 Pablo, Madrid, 18/12/2013 - 20:45

Claro es que simplemente con denunciar que se está excluyendo a una parte del cuerpo electoral en una pregunta sería suficiente para quizás impugnarla.....Estos días estamos asistiendo por parte da algunos partidos que suscribieron la pregunta, algunas dudas y contradicciones como ERC CUP .