Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2016. 15:24h.

"Puc ser tan solidari amb un extremeny com amb cors"

Joan Tardà: "és més, Còrsega està més a prop"

"Puc ser tan solidari amb un extremeny com amb cors"

Joan Tardà

El diputat d'ERC, Joan Tardà, en una entrevista a Jotdown, rebutja la solidaritat "'per se' amb els espanyols", afirma que els diputats d'ERC podrien fer vaga de fam "perfectament" en cas que l'Estat impedeixi la independència i assegura que "si trenta mil persones s'han d'estirar cada diumenge a l'autopista s'estiraran".

"Jo no tinc per què acceptar aquest marc en què estic obligat a ser solidari ‘per se’ amb els espanyols. Ho sóc en exercici de les meves llibertats i perquè la meva societat és madura i creu que no té sentit la no solidaritat, però no perquè hagi d'acceptar el marc mental. Com a republicà puc ser tan solidari amb un extremeny com amb una persona de Còrsega. És més, Còrsega està més a prop", indica.

Tardà considera que "la batalla ideològica l'hem guanyat", atès que "en l'imaginari d'una bona part de la societat catalana ha arrelat la idea que o es fa un pas endavant o no hi ha futur". "Tinc grups de Whatsapp amb exalumnes meus, molts dels quals són de tradició PSC, i xavals de trenta o trenta-cinc anys que no voten ERC però volen votar, ni que sigui per pressió ambiental", admet.

El dirigent d'ERC admet que "quan Mas va anar a Madrid estàvem cagats. D'aquí a uns anys potser ja hi haurà trenta o quaranta tesis doctorals de per què Catalunya ha agafat velocitat. La història ho demostra. Hi ha moments i contextos en què, com un cavall, la història es desboca, i a Catalunya s'ha accelerat: la crisi econòmica, la resposta barroera de l'Administració espanyola, l'esclat de la generació del Club Súper 3, jo què sé".

Igualment defensa el dret a fer múltiples referèndums fins a aconseguir la independència. "Si fas un referèndum, per què no dos o tres?", pregunta. Tardà veu "perfectament" a la societat catalana fent vagues de fam o desobediència civil. "Si trenta mil persones s'han d'estirar cada diumenge a l'autopista s'estiraran", afegeix.

Finalment, admet sentir "por" per "la reacció de l'Estat espanyol". "És evident que els primers anys pot haver algú que estigui temptat de convertir els catalans contraris a la independència -que amb els anys aniran perdent la memòria unionista- en allò que deia Jordi Cañas, de Ciutadans, de 'anem a ulsterizar Catalunya'. Però si la república dóna resposta als interessos majoritaris de la ciutadania tot serà diferent", conclou.

Publicitat
Publicitat

120 Comentaris

Publicitat
#72 Watson, VNG, 26/10/2016 - 08:40

Aquests d'ERC no amaguen el seu feixisme.

#71 Andrés, Chechenia, 25/10/2016 - 23:55

Nada me impide coger un camión y pasar por esa autopista los domingos, a toda velocidad por supuesto.

#70 M, Sabadell, 25/10/2016 - 19:30

Que derroche de solidaridad tiene este hombre, que le llega para todos. De boquilla naturalmente.

#69 Rafael.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 25/10/2016 - 19:10

Oh, là, là... el gest del sr. Tardà sembla el del Pensador de Rodin però en Cors, mismament.

#68 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 25/10/2016 - 17:49

Hi ha un grup musical cors que ha fet una adaptació de L'Estaca d'en Lluís Llach en llengua corsa. ..com els espanyols vaja...