Publicitat
Política · 1 de Juliol de 2014. 21:03h.

Pugna entre ICV i la CUP per Guanyem

Camats recorda que “estem al mateix costat de la pancarta”

Pugna entre ICV i la CUP per Guanyem

Ricard Gomà, a l'acte de Guanyem de dijous passat

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona condiciona la seva entrada a la plataforma liderada per Ada Colau, Guanyem Barcelona, de cara a les properes eleccions municipals a que Iniciativa (ICV) no hi sigui. Els ecosocialistes, per la seva banda, han replicat que és moment de “sumar”.

La CUP, en efecte, assegura en un comunicat que encara no han rebut cap proposta “de forma formal” de Guanyem Barcelona però que “estem atentes al desenvolupament de l’aposta”. “Per tal d’aconseguir constituir una candidatura realment rupturista tal com pretenen aquests dos espais, veiem amb moltes reserves i limitacions la inclusió que es fa a fer participar d’aquest espai a ICV”, matisen.

“Considerem que aquesta formació política ha estat responsable activa del model Barcelona i de les formes de ‘fer política’ que volem capgirar. Entenem que el front institucional ha de sevir per construir contrapoder popular, i no per integrar els moviments populars al sistema”, afegeixen.

Per la seva banda, la portaveu d’ICV al Parlament, Dolors Camats, ha replicat aquest dimarts en roda de premsa que “estem en disposició de parlar-ne i sense excloure ningú”. Sobre la CUP ha dit que “coincidim en molts espais, al mateix costat de la pancarta, quan tanquen moltes fàbriques, coincidim en la denúncia, confluïm en molts espais de resistència”.

És per això que creu que “paga la pena” intentar una gran aliança de cara a les municipals. “Creiem que no sobra ningú”, ha comentat abans de dir que “podem fer política en comú”. “Ells entenen que són un projecte polític i no volen sumar amb un altre, nosaltres no farem el mateix”, ha explicat Camats. 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Josep, Barcelona, 02/07/2014 - 17:23

Crec que la situació és prou greu i l'oportunitat prou important per intentar sumar tothom. ICV ha intentat amb més o menys encert fer política d'esquerres des de les institucions, que és el que sempre ha predicat. Això té contradiccions però no se'ls pot negar la coherència i bones intencions.

#6 Quo vadis?, Bcn, 02/07/2014 - 15:35

Aquesta esquerra tan nostrada i acomodada, que ha viscut els darrers anys exclusivament del debat del dret a decidir i que no ha fet absolutament res pels aturats i la crisi econòmica, serà avançada de manera fulgurant per Podemos. En són ben conscients.

#5 spanish, Madrid, 02/07/2014 - 13:50

Ada, Itziar, Gomà..la moja que ganen jajajajaajaajajajjajajajajajjajajajajaaajjajaajajaaaajaj nos vamos a partir

#4 Furibundo Marti, Barcelona, 02/07/2014 - 09:10

Falta una monja, aviat la veurem.

#3 BigMac con doble de queso, Barcelona, 02/07/2014 - 01:42

No sé por qué me huele Guanyem a montaje de ICV? debe ser que soy muy mal pensado.