Publicitat
Política · 30 de Març de 2009. 18:06h.

Puig augura problemes al tripartit "fins a final de legislatura"

"ERC i ICV s’han adonat que és el PSC qui marca la línia política del Govern"

Puig augura problemes al tripartit "fins a final de legislatura"

Felip Puig i Joan Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El secretari adjunt de CDC, Felip Puig, augura que els desencontres entre els diferents socis del tripartit duraran "fins a final de legislatura". “Pronostico que en un any i mig no deixarà de ser així” ha dit en una entrevista concedida Ràdio 4. Preguntat sobre les afirmacions del líder d’ERC, Joan Puigcercós després que des del Govern es demanés prudència i no posar terminis pel que fa a les declaracions entorn de la negociació del finançament, el secretari general adjunt de Convergència, ha vaticinat que aquestes contradiccions i les picabaralles entre ells seran una constant fins al final de legislatura. “ERC i ICV s’han adonat que, a més dels seus propis errors, és el PSC qui marca la línia política del Govern. I ells volen marcar perfil propi” per a no perdre el seu electorat.

Puig ha pintat un escenari poc engrescador. “Res del que ens van prometre funciona” i per això creu que la societat catalana “està desencisada”. Tot i així Puig creu que “Catalunya s’ha de preparar per dir no a un mal finançament” ja que no veu la força suficient en el Govern de la Generalitat per plantar cara a les propostes de Solbes.

És en aquest sentit, el número dos de Convergència s’ha reafirmat en la idea que “les aritmètiques a Madrid són importants quan no hi ha majoria absoluta del PP o del PSOE” però encara és més important “la situació en el Govern de Catalunya”. “La clau de volta està a Catalunya, si no hi ha un Govern fort i es depèn de Madrid” difícilment es podran doblegar els designis del PSOE. Puig creu que aquesta legislatura s’han donat situacions que haguessin pogut suplir la manca d’independència del Govern de la Generalitat i no s’han aprofitat. “La millor situació” és la que hi ha al Congrés dels Diputats  i és la força que s’hagués pogut aconseguir “amb els 29 diputats a Madrid del Tripartit amb els 10 de Convergència i Unió”; però aquesta força no ha estat possible “perquè estan entregats al PSOE”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Jep, Catalunya, 31/03/2009 - 02:17

Els republicans son patètics. Per un costat han de vendre que tenen perfil propi, per l\'altre no volen perdre la poltrona. Si poden, faran tripartit 3 malgrat no hi hagi ni finançament, ni estatut, ni rodalies, ni el Prat, ni res per culpa del psc-PSO

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 30/03/2009 - 18:26

Los problemas del Tripartit son congénitos y solamente superables tras el Requiescat in pacem