Publicitat
Política · 29 d'Agost de 2010. 18:34h.

Puig convida els catalanistes del PSC a escindir-se

Joan Ferran replica que "les úniques desercions significatives provenen de consellers nacionals de CDC"

Puig convida els catalanistes del PSC a escindir-se

Felip Puig i Joan Ferran, al Parlament

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha convidat al sector catalanista del PSC a escindir-se i fundar un nou partit, "deslligat del PSOE" i que "tingui Catalunya com a màxima prioritat".

En una entrevista a EFE, Puig no considera anecdòtic que l'actual conseller d'Economia, Antoni Castells, una de les figures de perfil més catalanista dins del PSC, hagi renunciat a formar part de la llista de Montilla.

La seva renúncia, segons Puig, és la constatació de la "trista mort del catalanisme al PSC" i del "triomf de la subordinació dels socialistes catalans al PSOE".

El portaveu del PSC al Parlament, Joan Ferran ha fet referència a les declaracions de Puig i ha manifestat que la invitació "esdevé més enllà d’una mesquinesa, una prova inequívoca de què el nerviosisme i les contradiccions s’han instal·lat en la coalició nacionalista".

En un apunt al seu bloc, ha recordat que, "a hores d’ara, les úniques desercions significatives que s’han produït en l’escenari polític català provenen de consellers nacionals de CDC camí dels partits que lideren Carretero i Laporta".

Al seu parer, la direcció de CDC haurà d’esmerçar esforços per evitar la "trencadissa dels que veuen en Reagrupament o SI una opció definida i clara de sobiranisme" i "la de la gent 'sensata' d’UDC, espantada pel grau d’aventurerisme gestual i verbal dels sectors radicals de CDC".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 La Costra, Barna, 30/08/2010 - 17:34

¿EXACTAMENTE qué tendría que hacer más el PSC para ser más nacionalista que CiU?
Porque en todas las decisiones identitario-nacionales han tenido EXACTAMENTE la misma postura CiU y PSC.
Si todos sabemos que sois las mismas familias con el mismo ideal,

#2 Ramon, Barcelona, 29/08/2010 - 19:59

Si els catalanistes del PSC s'escindeixen i formen un nou partit, l'assemblea constituent podrien fer-la dins un ou Kinder i encara hi sobraria lloc.

#1 Terraxa, Terrassa, 29/08/2010 - 19:30

Doncs jo convido als catalanistes, no catalanistes, espanyolistes, i a tota mena de polítics, de tots els partits de tota Espanya a escindir-se en dos, deixant una separació entre cap i cos d'un parell de metres.
La butxaca ho agrairia.