Publicitat
Política · 23 de Juny de 2013. 13:54h.

Puig critica les "15 autonomies fictícies"

"En una consulta la gent d'Unió no podrà posar-se al costat del PP o el PSOE"

Puig critica les "15 autonomies fictícies"

Felip Puig

El conseller d'Ocupació i Empresa, Felip Puig, atribueix el desgast de govern al fet que les enquestes els situïn com a segona força política i diu que en part és normal ja que estan en una situació difícil perquè cal prendre una determinació sobre un procés que altera una part de l'electorat de CiU. Puig també assegura que la fórmula CIU-ERC és sostenible i que Convergència està disposada a assumir-la.

Sobre la crisi que pateix Convergència i Unió, el conseller diu que no és la pitjor que ha passat la federació nacionalista i assegura que la coalició amb Unió no es trencarà i que lideraran plegats el procés de la consulta que es farà dintre de la legislatura. Puig ha afegit, a "L'entrevista del Diumenge" del canal 3/24, que no creu que els militants d'Unió votin al costat del PP o del PSOE.

"Si aconseguim sotmetre'ns a una consulta tots plegats, la gent d'Unió majoritàriament no podrà posar-se al costat del Partit Popular o del Partit Socialista Espanyol i intentar evitar que Catalunya guanyi el seu futur. N'estic convençut", ha dit.

D'altra banda, Puig proposa que sigui el govern espanyol el que redueixi organismes en els llocs, com Catalunya, on consideren que hi ha duplicitats, i no pas que ho hagin de fer les comunitats autònomes. Com a exemples, Puig ha dit que l'agència catalana de consum ha permès que els afectats per les preferents hagin cobrat.

El conseller ha dit que "és evident que hi ha un problema de duplicitats. Hi ha 15 autonomies fictícies que no necessitaven ni Parlaments ni observatoris de turisme. Catalunya té, no només una tradició, sinó també una convicció i una voluntat de tenir estructures d'estat com les que tenim, la nostra policia, la nostra televisió, i no defallirem, jo crec que ens en sortirem perquè aquest és un combat democràtic i pacífic però és un combat que hem de guanyar."

I ha afegit que "Espanya ha mostrat les seves cartes. La seva cara més real". Puig ha vaticinat que ''l'estat de les autonomies s'ha acabat i que ara haurem de triar entre una cosa o l'altra". "En el fons", ha dit, "és recuperar un model d'estat".

El conseller ha lamentat la decisió de Foment de no participar en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i ha afegit que li sembla un error. Pel que fa a les declaracions que apunten que altres organismes també se'n podrien desmarcar, Puig ha dit que "aquesta presumpció que hi ha altres entitats que no vindran a gust al Palau de la Generalitat és només un exercici per amagar les pròpies febleses i contradiccions del Partit Socialista.

"Crec que el PSC hauria de prendre una decisió sobre si està a favor d'allò que majoritàriament sembla que s'està plantejant Catalunya o si una vegada més queda hipotecada per la subordinació al PSOE i per tant a les directrius de Madrid", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#18 Xuso, 4pendi-City, 24/06/2013 - 17:31

Cada vez que veo al Sr.Puig me lo imagino volando.

#17 BEJOTA, BCN, 24/06/2013 - 14:08

SR. PUIG: LAS QUE NO VAREN SER VOTADES PER MAJORIA SOBRAN.TÉ TOTA LA RAÓ .LA RESTA (BASC I CATALANA ) SÓN CONCESIÓNS ADAMINISTRATIVES.PERÒ ,TANT PER CATALUNYA CON EUSKADI ,EL QUE ESTÁ AL ESTAUT PERUE N'HI HAN TRANSFERENCIES OBTINGUDES MITJANSANT XANTATGE.

#16 Manolo, Barcelona, 24/06/2013 - 12:22

LE RECUERDO AL SR. PUIG QUE CONVERGENCIA SIEMPRE FIRMÓ TODOS LOS ACUERDOS Y LEYES QUE PERMITOERON ESTA SITUACIÓN

#15 pepito, barcelona, 24/06/2013 - 11:40

lo que no es nada ficticio es su primito de adigsa
y su hermanito ( ex- ordenanza por sus méritos) colocado en el instituto meteorilogia ........ colla de mangantes de

#13 INDEPENDENTISTA por desgaste., BCN, 23/06/2013 - 19:06

Me importa una mierda el Casanova, Jaume I, el siglo xv, el xvi,... me importa una m. los r. Catolicos y su p. Madre. Estoy hastar los cojones ahora, y me quiero quitar de encima toda esta casta madrileña que nadie les ha visto nunca trabajar y que siempre van con un BOE en el sobaco.

#13.1 El azote de los necios, Barcelona, España, 23/06/2013 - 20:18

Madrid no es España, ni Barcelona es Cataluña.... sal de tú pueblo del extrarradio de Barcelona garrulín..... muertos de hambre y renegados del plato de lentejas siempre habrán.....por cierto deja de utilizar la lengua de los españoles, que la ensucias... vete a aprender catalán que ya toca quinqui.

#13.2 spanish, Madrid, 24/06/2013 - 08:41

mirate la historia de la burguesia catalana de 1720 a 2013 y dejaras de decir estupideces haces el ridiculo de una forma vergonzante ni los payasos hacen reir tanto..no te da verguenza decir tantas gilipolleces seguidas en tan poc tiempo no se puede ser mas totnot y mas ceporro