Publicitat
Política · 16 de Juliol de 2008. 16:39h.

Puig diu que Montilla "destrossa" el català

"És que ni llegint pot tenir una mínima dicció i pronunciació correcta"

El secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, ha carregat contra el català que parla el president de la Generalitat, José Montilla. Puig, mentre Montilla estava compareixent al Parlament, ha entrat en directe al programa Minoria Absoluta de Rac-1. Un dels locutors li ha preguntat que "en aquests moments en els que tots els diputats estan aquí tancats sentint el president Montilla, com és que Felip Puig està fora, no li interessa el que diu el president de la Generalitat sobre la crisi?". Puig ha contestat que "m'ha caçat, m'ha caçat. La veritat és que he estat a la primera intervenció i lamento dir-ho, però m'he posat un punt de mal humor al constatar una vegada més com el president del meu país destrossa la nostra llengua, no?, perquè és que ni llegint pot tenir una mínima dicció i pronunciació correcta i crec que això és un dels temes lamentables".

Després d'aquesta resposta, Queco Novell, en el seu paper de Pasqual Maragall, s'ha dirigit al polític convergent per dir-li que "joder Puig, aquesta serà la teva línia d'actuació?". La rèplica de Felip Puig ha estat la següent: "Mira, no sé si serà la meva línia d'actuació, però en algunes coses no penso continuar callant. No passa en lloc del món que el president d'un país no sàpiga parlar la llengua pròpia amb propietat".

Felip Puig, al Parlament
Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#58 Ramon, Barcelona, 17/07/2008 - 13:09

Això és com si el Sant Pare, un cop sortit escollit del conclave, decidís que potser que li fes una ullada per primer vegada als Evangelis, a veure què diuen.

#57 Joan, Vic, 17/07/2008 - 12:51

Fa vint anys que treballo de corrector de català i comentaris com els del Sr. Puig em semblen impresentables, entre altres coses perquè hi ha gent del seu partit de qui també es podria dir el mateix. Montilla fa el que ha de fer...

#56 ReDevil );->, Martorell, 17/07/2008 - 12:31

Molt bé Monti!!! Destrossant els catalibans!!! (i al Puch, un dels ayatollahs) XD

#55 Domènec, Lleida, 17/07/2008 - 11:45

Molt bé pel Sr. Puig.El Sr. Montilla pot parlar amb l'idioma que vulgui i amb la dicció que vulgui,faltaria més,però com a President d'una país NO.Ha de parlar el català i a més bé.Sense excuses. O no és el President de Catalunya? ERC on ets!!??

#54 ramon, Girona, 17/07/2008 - 10:26

Trobo bé que, dins les seves limitacions ,s'espressi amb el catal'a que pot. El que no trovo bé és que un funcionari que sab espressar-se en catal'a hagi d'assolir un nivell C dificil per un no català