Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2010. 19:28h.

Puig es planteja la retirada

El número dos de CDC es pregunta "si no ha arribat l’hora d’obrir un nou cicle professional”

Puig es planteja la retirada

Puig i Pelegrí, en una foto d'arxiu

El número dos de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, ha insinuat que podria deixar la política activa. "No li he dit mai que no a Artur Mas ni al president Pujol, tot i que portant ja 22 anys de política activa i havent exercit en el seu moment d’enginyer, no li negaré que hi ha moments en què un es planteja si no ha arribat l’hora d’obrir un nou cicle des d’un punt de vista professional”, ha dit Puig a Catalunya Ràdio.

En el cas d'abandonar la política activa, aquesta baixa se sumaria a la del cap de campanya, David Madí. Puig va ser el número tres a la llista de CiU per Barcelona a les darreres eleccions al Parlament. Abans, havia estat conseller de Medi Ambient amb Jordi Pujol entre 1999 i 2001. El secretari general de CDC va finalitzar aquella legislatura com a conseller de Política Territorial.

Pel que fa al debat d'investidura, Puig s’ha queixat de l’actitud crítica que, segons ell, ha tingut el PP en els dos dies de debat: “M’ha sorprès la bel·ligerància del Partit Popular. Ells diuen que no estan d’acord amb algunes de les coses que per nosaltres són estructurals. Els temes de nació, d’autogovern, del concert econòmic. Podem dialogar, negociar i pactar coses però el que no estem disposats és a renunciar al programa”.

El dirigent convergent espera, però, arriba a acords amb el PSC: “En determinats grans acords, grans reformes, revisions de temes com el marc audiovisual, de la Corporació [CCMA], com el tema de la llei electoral, com altres acords importants de país, el nostre primer i principal interlocutor ha de ser i volem que sigui el partit socialista”.

El número dos de Convergència ha assenyalat que “jo espero que tindrem tanta correspondència com la que va trobar el tripartit amb CiU quan vam pactar la llei d’educació o el pacte nacional per la immigració”. Puig ha afegit que sigui “de bon rotllo o des d’una tensió política, però necessàriament ha d’haver-hi grans acords de país que hauran de comptar amb el partit socialista”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Bernat de Riudemeia, Argentona, 22/12/2010 - 20:04

"No les podia agafar i deia que eren verdes..."

#10 hector, osona?, 22/12/2010 - 12:08

lastima no poder decirle que fue un gusto el conocerle, adios!

#9 Olga Sants, Badalona, 22/12/2010 - 11:42

Jordi, tu que els coneixes, t'agrairíem tots la llista completa del pinyol convergent, però publíca-la ara, abans de constituir-se nou Govern, a veure quants n'agafa en Mas. Amb una CDC despinyolada, un Duran fort a Madrid i interlocutor únic de la Generalitat ens esperen quatre anys de res de res

#8 Ramon Perona, Barcelona CATALUNYA, 22/12/2010 - 11:09

Per mí personalment sèria un error important, entenc que durant aquests vint anys i sobretot aquests ùltims t'ha tocat sovint treure les castanyes del foc, Felip jo considero si em permets que precisament ara amb el compromis de CiU ets més necessari que mai, et trobariem a faltar molt.

#7 amelia, bcn, 22/12/2010 - 09:53

És veritat això? Q està passant a CiU? Mas, es q els has enganyat a tots? I als milers de votants, tb els has enganyat?