Publicitat
Política · 13 d'Agost de 2009. 21:52h.

Puig obre la porta a un referèndum

Proposa utilitzar la llei de consultes si el TC retalla l'Estatut

Puig obre la porta a un referèndum

Felip Puig, durant les seves declaracions (foto: ACN / Xavier Alsinet)

El secretari general adjunt de CDC i diputat de CiU al Parlament, Felip Puig, ha obert la porta a que es pugui fer una consulta, aprofitant la llei de consultes que s'està tramitant al Parlament, si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l'Estatut: "Si aquesta sentència desnaturalitza clarament un Estatut refrendat pel poble de Catalunya", ha declarat, "ens haurem de plantejar si cal tornar a sotmetre o no aquesta retallada a la decisió del poble de Catalunya".

Puig ha dit témer que un nou referèndum, com el que es va fer l'any 2006, comptaria amb la "negativa" del Govern espanyol, tot recordant que una iniciativa d'aquestes característiques requereix de l'autorització de les institucions espanyoles. L'alternativa, per Puig, passa per la llei de consultes populars, que el Govern ha remès al Parlament i que encara està pendent de ser aprovada.

"Des de CiU", ha afirmat, "intentarem que la llei de consultes avanci el més ràpid possible, perquè ens obri el marge de maniobra suficient, per si és aquesta la decisió del Parlament, i es pugui fer una consulta amb els nostres propis mecanismes, que contempla l'Estatut".

Puig creu que és necessari accelerar una llei que "ha arribat tard al Parlament, intuïm que per interessos polítics del PSC". Ha afegit que "hauria de ser la via que ens permetés, si aquesta és la decisió política que tots plegats prenem en el marc del Parlament, de tornar a sotmetre a decisió i a consulta de la voluntat del poble de Catalunya quin camí prenem de cara al futur".

D'altra banda, ha indicat que "veiem molt bé que sigui Òmnium, i altres associacions de la societat civil, les que impulsin i organitzin aquesta resposta ciutadana". Per això, CiU estarà "al costat d'aquestes entitats" i "participarà a la manifestació tant des del punt de vista de presència com organitzatiu". D'aquesta manera, Puig ha avalat la iniciativa plantejada per Òmnium Cultural, que també ha comptat amb el suport de l'expresident Jordi Pujol i que ha provocat alguns recels entre el món independentista.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 cartanya, bcn, 14/08/2009 - 18:03

Crec recordar, que fa molt poc, una proposta popular portada al Parlament, sobre aquesta questio no va s´he axeptada. Aquet es el problema dels partits que dominen el parlament, res si no son propostes nostres.

#9 Independència ja, Lleida, 14/08/2009 - 15:54

Alicantino els intel.lectuals sou vosaltres que no sabeu ni parlar el vostre idioma no? jajaj Segons vosaltres jo parlo unes 30 llengues, català,valencià,balear,argentí,panameny,colombià,equatorià,
castellà,cubà,mexicà..i molts d'altres..Analfabets!

#8 Alicantino, Alicante ESPAÑA, 14/08/2009 - 11:59

Cada vez que le veo la cara a este tío, me doy cuenta de que el nivel de este partido político está por los suelos. ¿Éste figura en la relación de intelectuales catalanes, no? - Ánimo que la indep. está cada vez más cerca. ¡qué ganas tenemos!

#7 Joan, Baix Llobregat, 14/08/2009 - 11:02

Matemàtic, a mi, com a català, també m´importen un rave l´Instituto Cervantes, la roja i les seleccions esportives espanyoles, i bé que les he de pagar amb els meus impostos encara que no vulgui. O sigui que allà donde las dan, las toman.

#6 Jaume, Taradell, 14/08/2009 - 09:23

El poble de Catalunya no te voluntat, de fet no es ni poble. El problema es que ha dimitit de tot s'ha idiotitzat completament, i la culpa de tot la teniu els politics, aprofitats venedors de pòcimes màgiques, embaucadors de fireta, farsants