Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2011. 18:04h.

Puig reclama competències de la Guàrdia Civil

També demana revisar quatre lleis orgàniques

Puig reclama competències de la Guàrdia Civil

Comandaments dels Mossos i de la Guàrdia Civil, en una foto d'arxiu

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat en la seva primera compareixença al Parlament que té intenció de reclamar competències en matèria de Medi Ambient que, fins ara, exerceix la Guardia Civil a Catalunya.

"Negociarem -ha afirmat- l’assumpció exclusiva per la Generalitat de Catalunya de les competències executives en matèria de conservació de la natura, medi ambient i recursos hidrològics, que avui desenvolupa el cos de la Guàrdia Civil a través del Seprona".

"I també ens proposem garantir i protegir -ha afegit- la seguretat de les nostres infraestructures bàsiques: ports i aeroports, així com també exercir el salvament marítim a les nostres costes".

El conseller també ha destacat que "haurem de revisar i adaptar el marc normatiu vigent en matèria de policia per adequar-lo als canvis socials, però també a les modificacions que el nou marc estatutari competencial ens atorga".

"Des d’aquesta perspectiva, proposarem la revisió de normes estatals que tenen aplicació directa a Catalunya, com, per exemple, la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, la Llei orgànica de forces i cossos de seguretat, la Llei orgànica del poder judicial i la Llei d’enjudiciament criminal".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 esther, manresa,caldes de montbui, 06/03/2011 - 18:26

ya esta be de que juguin amb nosaltres i amb les nostres families,sempre volguen fer fora a la guardia civil i que pase amb les seves families que som de catalunya

#27 Jorge, Pontevedra, 20/02/2011 - 21:16

Otra vez una reclamación politica sin sentido. Mi pregunta es, hay alguna demanda social por parte de los ciudadanos catalanas en este sentido?. Va a beneficiar en algo a los ciudadanos catalanes en esta decisión?. Va a ser sustituidos estos Agentes por otros mejor preparados o con más vocaciíon?

#26 PAU, Caldes de Montbui, 18/02/2011 - 17:33

Es curioso que los políticos de turno quieran cargarse a un colectivo que deja tantos beneficios económicos en Cataluña(infracciones de medio ambiente....) y no genera un gasto directo en las arcas de la Generalitat.Yo,como catalán que soy opino que no se vaya la Guardia civil de Cataluña!

#25 joan , mataró, 18/02/2011 - 13:40

Es evident que els Catalans ens hem tornat a equivocar ,ens van prometre un gobern dels millors ,peró -perque ,per anar rebent punyalades desde Madrid? i anar parant la cara ,sense contestar??per no dir altre cosa,ELSr Mas no es el lider que nessesitem ,no ens defensa per enlloc,..bon ven amics

#24 Salvador, Zaragoza, 18/02/2011 - 13:36

Hacer lo que querais, nadie se opondra por la mala ley electoral, pero tener en cuenta que, todo tiene un precio, si no queréis al resto nosotros tampoco. Tan importante es un territorio como otro.
El juramento del Sobrarbe al rey deci algo asi como "NI SOIS VOS MAS QUE NOS NI NOS MAS QUE VOS......"