Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2008. 22:22h.

Puig va demanar disculpes a CDC per criticar Montilla

Va qualificar de "desafortunades" les seves paraules sobre el català del president

Puig va demanar disculpes a CDC per criticar Montilla

Artur Mas, amb Felip Puig

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va demanar disculpes al seu partit poc després de desencadenar-se la polèmica per les seves crítiques al nivell de català del president de la Generalitat, José Montilla, unes declaracions que ell mateix qualifica de "desafortunades". El passat divendres, dia 18, davant de l'enrenou generat per les declaracions que va fer dos dies abans al programa Minoria absoluta de RAC 1, en les quals va acusar a Montilla de "destrossar" el català, Puig va remetre un correu electrònic als membres del comitè executiu de CDC i, després, als delegats del congrés convergent celebrat de l'11 al 13 de juliol.

En el missatge, Puig oferia explicacions i reconeixia el seu "error": "Vagin per davant les meves disculpes per haver generat una polèmica no desitjada en un moment inoportú. Ho lamento", assenyala a l'inici del correu.

"Si alguna lliçó he après (o refrescat) és que ni en un programa d'humor no pots baixar la guàrdia i deixar-te anar sense calcular les conseqüències: sempre ens interpreten seriosament malgrat el context de conya", afegeix.

Les declaracions de Puig van generar des d'un principi malestar als sectors convergents i, va rebre les crítiques directes de diverses persones, a qui també va contestar per correu electrònic.

Al text dirigit a un dels crítics, Puig diu: "He de dir-te que lamento l'enrenou que han causat unes declaracions desafortunades (a l'original, en majúscules) meves, en un programa d'humor, i en les quals vaig expressar massa tranquil·lament el meu sentiment, sense valorar les conseqüències".

Després de destacar els valors de cohesió que fan possible que un català "d'adopció i de convicció, no de naixement, acabi sent president" de Catalunya, Puig reitera que "si als més de 300.000 servidors públics" de la Generalitat se'ls exigeix un nivell de català determinat, Montilla "hauria de predicar amb l'exemple i intentar que al Parlament el seu esforç i la seva autoexigència li portés a parlar amb un mínim nivell de correcció". "Potser és políticament incorrecte, però no es tracta d'un diputat més, es tracta de la primera autoritat d'un país", afegeix. "En qualsevol dels casos, i conscient de que les meves paraules poden donar lloc a interpretacions que jo no desitjava, et reconec el meu error, i et demano disculpes", finalitza el correu.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Joan T., Barcelona, 24/07/2008 - 12:55

No cola

#6 Ramon, Barcelona, 24/07/2008 - 12:38

No cola.

#5 Albert, Barcelona, 24/07/2008 - 12:14

El problema no és que hagi menyspreat al President de la Generalitat (que també) sino que les seves paraules han ofés a tots els que parlen millor o pitjor català sense la sort d'haver tingut una educació en català, sobretot la dels "altres catalans"

#4 Ramon, Barcelona, 24/07/2008 - 11:32

Menysprear Montilla és impossible.

#3 Albert, Barcelona, 24/07/2008 - 11:06

A molt be, demana disculpes per l'enrenou als seus però no demana disculpes als que ha insultat i menyspreat, si aixó s'enten com una disculpa és que tenim un concepte diferent de demanar perdó amb el senyor Puig.