Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2011. 16:46h.

Puigcercós: "Agricultura és el Departament ventafocs"

"És el que té menys capacitat d’acció, el que ha perdut més el nord", afirma

Puigcercós: "Agricultura és el Departament ventafocs"

El conseller Pelegrí, en una imatge d'arxiu

En el marc de la reunió de l’executiva de la sectorial nacional d'Agricultura d'Esquerra, que presideix Jordi Benet, per tal de valorar el projecte de pressupostos de la Generalitat i establir les línies d'actuació del partit en aquest àmbit, el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha dit que "el Departament d’Agricultura és el segon en retallades als pressupostos, el que té menys capacitat d’acció, el que ha perdut més el nord i el Departament ventafocs del Govern".

Puigcecós demana al govern català que "tingui en consideració l'esmena que ha presentat Esquerra a la Llei de pressupostos en la qual demanem que als pagesos afectats per zones ZEPA (Zones d'Especial Protecció de les Aus) la Generalitat els compensi l’IBI que han d’abonar als seus Ajuntaments com a mesura preventiva per incentivar un sector que en el futur serà molt més estratègic". D’aquesta manera, pagesos afectats pel fet de no poder regar amb l'aigua del canal Segarra-Garrigues estarien compensats ja que "són una gent que no poden treballar".

El president del partit republicà creu que és hora que "el govern deixi d’amagar el cap sota l’ala i es comprometi seriosament amb el sector agrícola tal i com va declarar Artur Mas en el seu discurs d’investidura, quan el va declarar estratègic". Per això, Esquerra demana que l’executiu "obri ponts de diàleg amb la pagesia i que ampliï la partida pressupostària del Departament", tot recordant les grans expectatives que va crear el compromís unànime de totes les forces polítiques en el debat monogràfic sobre el sector agrícola que va tenir lloc el 14 d'abril de 2010 al Parlament. Puigcercós creu que "encara som a temps de prevenir futures crisis alimentaries si fem una política intel·ligent des del govern i potenciem el sector agroalimentari propi".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Josep, Maresme, 10/07/2011 - 19:22

Si això ho diu el Puigcercós podem estar tranquils, només ha estat un dels integrants del repartiment dels pans i els peixos, i ens volen donar lliçons d'honestedat. Ara resulta que vol pasta per als pagesos per poder regar amb aigua mineral ..."Demencial"

#3 Rosa M., Barcelona, 10/07/2011 - 12:51

Sort que Unió va triar amb intel?ligència i va proposar a la Joana Ortega com a vicepresidenta. Encara que ha tingut errades de comunicació, la política la esta fent força bé. Es dialogant i pragmàtica. Crec que té personalitat i futur. En Pelegrí representa el passat i l estil Duran-pepero

#2 anna, Lleida, 10/07/2011 - 07:15

I que preten fer senyor Puigcercos? Si entre uns i altres l'unic q han sapigut fer es donar-nos pel cul!
Si han d' fer politica agraria escoltin i despres preguntin a la gent q en saben i no a aquells que van a collir pressecs en un albercoquer.

#1 laura cargol poma, bcn, 09/07/2011 - 19:03

I amb que vol que augmenten el pressupost sr. puigcercos? Amb els milions que la bona gestió del tripartit ens han quedat als calaixos? Vostè miri de solucionar el seu futur (si en te), que de l'agricultura ja ens n'ocupem nosaltres.