Política · 4 d'Abril de 2010. 10:38h.

Puigcercós 'blinda' el tripartit

El president d'ERC no descarta un tercer mandat i aposta per esgotar la legislatura

Puigcercós 'blinda' el tripartit

Puigcercós, al Pati dels Tarongers, el dia que va ser nomenat conseller

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, deixa clar en una entrevista a La Vanguardia que el seu partit no sortirà del Govern abans de les eleccions. "Som gent de paraula -afirma-, volem esgotar la legislatura". "Estem -insisteix- a la recta final de la legislatura. El tripartit ha fet una bona tasca: hem aconseguit un canvi en les polítiques socials, salut, educació". En aquest sentit considera que "el Govern de Montilla ha fet més en quatre anys que en els últims dotze anys de Jordi Pujol".

Puigcercós també assegura que "no descarto" un tercer tripartit. "Jo crec que el tripartit no és una fórmula fracassada", afirma. Tot i això, lamenta que "els 25 diputats del PSC a Madrid sovint han semblat més ostatges del PSOE que no representants de Catalunya".

El dirigent també augura que "ERC tornarà a ser decisiva". D'altra banda, manifesta que si el TC retalla l'Estatut "haurem de crear entre tots els partits catalans una nova legalitat que vagi més enllà de la Constitució". "Després de les eleccions catalanes hem de conformar noves majories que defensin un altre estatus per a Catalunya, més enllà de la Constitució, com un Estat independent dins de la UE", sentencia.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 Bacus, Tarragona, 06/04/2010 - 11:28

Tots els catalans ens hem de blindar de vosaltres. Hauriem de començar per la desobediència civil civiltzadament es clar. El poble necessita tenir llistes obertes i fugir d'aquesta manipulació de partits politics funcionarials.

#49 Rai, BCN, 05/04/2010 - 22:59

Pugicercos blinda el tripartit per el que queda de legislatura (queden 6 mesos, vacances d'estiu incloses), i no el descarta per la propera. Tal com està redactat porta a la confusió i dona a entendre q el 3r tripartit ja és un fet. Manipulació?

#48 Clarinet, Barcelona, 05/04/2010 - 22:50

Lo primero que debe hacer el sr. Puigcercós es devolver los 12000 euros del erario público que se gasto en 2007 para mejorar su imagen..¡¡¡.Págalo de tu bolsillo sinvergüenza!!! Los impuestos de todos los catalanes no son para abrir embajadas para ERC.

#47 Fart de tripartit!, Sabadell, 05/04/2010 - 20:25

S'ensuma una patacada electoral d'ERC a les eleccions vinents.Recolliran el que han sembrat. Molts catalans, fins i tot els que mai no bevem alcohol, obrirem la millor ampolla de cava per a celebrar l'esdeveniment.

#46 Bacus, Tarragona, 05/04/2010 - 12:36

Puigcercós si jo fos el teu pare no et votaria. El tripartit es la gran enfermetat de Catalunya i CIU les pastilles Juanola.