Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2011. 17:29h.

Puigcercós celebra que la burgesia torna "a usar el català"

Considera que l'edició en català de 'La Vanguardia' "és una victòria de país"

Puigcercós celebra que la burgesia torna "a usar el català"

Puigcercós, al Parlament, en una imatge d'arxiu

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, considera que l’edició en català de La Vanguardia "tindrà força èxit entre els lectors de sempre i de nous, cosa que comportarà un increment de nous lectors i consumidors de llengua catalana". A més, creu que aquesta decisió "és una victòria de país quan té també a veure amb una determinada burgesia que es va passar al castellà i que ha tornat a usar el català, més per necessitat que per estricta convicció".

En un apunt al seu bloc, Puigcercós indica que "si un diari amb la tradició històrica de La Vanguardia, 130 anys, decideix fer aquest pas per millorar la seva quota de mercat, senzillament vol dir que la nostra llengua té futur. No pot haver-hi cap altra explicació, només la mala fe d’aquells que, en nom del patriotisme, sembren i conreen permanentment la moral de la derrota i aspiren a soscavar-ho".

Per últim, diu que "el pas d’El Grupo Godó té també lectures polítiques, si bé és veritat que s'han resistit a fer el pas uns quant anys, al final s’han decidit. I s’ha d’agrair, perquè és tot un missatge a la resta de l’estat i als poders de la capital del regne. En un moment en el qual disparar contra Catalunya no només surt gratis sinó que té recompensa, que el diari català de referència per a les elits de la metròpoli faci aquest pas és tot una declaració d’intencions".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Carrasclet, Girona, 01/03/2011 - 16:10

La burgesia catalana és l'única burgesia del món mundial que ha renunciat a la seva llengua per acabar adoptant la llengua de les seves minyones

#17 yomismo, Murcia, 01/03/2011 - 14:07

Jajaja muy bueno Ben... venga ahora vete a cuidar las cabras al monserrat que llegas tarde. Cuando tengas estudios, y digo estudios d everdad porque creo q a vosotros os dan clases en establos (porque sera??).

#16 Ramon, Barcelona, 01/03/2011 - 13:12

"La burgesia". Això ja és que ni Iniciativa. Això els posa al nivell d'EUiA. Encara com aquest grapallut no diu "els explotadors del proletariat". Esquerra fa cagar.

#15 Ramon, Barcelona, 01/03/2011 - 11:53

Aquests trenta anys, La Vanguardia ha fet exactament el mateix que vosaltres amb el Tripartit: llepar-li el cul als sociates.

#14 Caspar, Barcelona, 01/03/2011 - 11:11

I vostè què és: un obrer?