Política · 31 de Maig de 2010. 18:16h.

Puigcercós 'compensa' Portabella

Serà el nou president del consell nacional d'ERC després d'haver-se allunyat de Carod

L'alcaldable d'Esquerra per Barcelona, Jordi Portabella, serà nomenat dissabte president del consell nacional del partit, segons ha confirmat el secretari general, Joan Ridao, en roda de premsa després de la reunió de la permanent. Portabella rellevarà el senador Pere Muñoz.

Ridao no ha volgut donar més dades ni aclarir si això suposa la confirmació que Portabell repetirà d'alcaldable -després d'haver perdut un regidor a les darreres eleccions municipals-, però ha destacat la importància del càrrec que, en la seva opinió, té "relleu institucional i gran notorietat".

També ha subratllat "capacitat i el mèrit de Jordi Portabella i la seva trajectòria de servei al partit". Puigercós compensa així l'alcaldable per Barcelona després que aquest hagués refredat el seu suport a Carod en la seva pugna pel propi Puigcercós.

Portabella, de fet, va donar suport a Carod abans del congrés -fins i tot amb un acte públic al Parc de la Ciutadella-, però de mica en mica ha fet pinya amb Joan Puigcercós. De fet, quan va transcendir que que Puigcercós prescindiria de Carod-Rovira a les properes llistes al Parlament només va crititcar les formes. "Les formes són millorables. Hauria estat millor una conversa llarga", va afirmar.

Ridao tampoc ha volgut aclarir, d'altra banda, qui serà el número dos a la candidatura d'Esquerra per Barcelona on aspiren, de moment, el president del Parlament, Ernest Benach, i l'exconsellera Anna Simó.

El secretari general ha recordat que "fins el juny no es faran els congressos comarcals", després ha de passar per "la comissió electoral" i finalment ha de ser ratificat pel consell nacional. Ridao ha recordat també el paper de "les bases i militants del partit" en la confecció de les llistes.

Jordi Portabella, en la foto de família del consell nacional d'Esquerra
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Anton, barcelona, 01/06/2010 - 17:55

Per traïr a Carod seras recompensat Jordi.O no?

#2 Aleix López, Gràcia, 31/05/2010 - 21:14

Jordi Portabella és autèntic estadista, un home d'estat al que fins ara no l'han deixat demostrar la seva enorme valua. Aquest nou càrrec orgànic és el primer pas i el trampolí per ser el proper l'alcalde de Barcelona.

#1 Ramon, Barcelona, 31/05/2010 - 19:10

Ai, aquests d'ERC !!! Ni un gram de patriotisme. Ni una gota d'esperit de servei públic. Tot es resumeix a un joc d'anar-se passant càrrecs els uns als altres i anar esprement la mamella. Sort que aviat se la fotran.