Publicitat
Política · 19 de Juny de 2008. 10:31h.

Puigcercós copia les línies vermelles a Carretero

El candidat de Reagrupament les va exigir durant el congrés

El candidat de Reagrupament, Joan Carretero, va afirmar durant la seva ponència en el congrés d'ERC que "posem tres línies vermelles immediates: la tercera hora de castellà, la sentència del Tribunal Constitucional i el finançament. Si això no acaba bé, que no acabarà bé, no podem ser convidats de pedra en el Govern". "Hem d'estar al Govern per fer les nostres polítiques, no la dels altres", va afegir.

Dos dies més tard, Joan Ridao, en roda de premsa, va posar "tres línies vermelles, que hem traçat amb un retolador molt gruixut" al Govern. Ridao es va referir en primer lloc a "preservar el model lingüístic de l'escola catalana", en referència al decret sobre la tercera hora de castellà, que ha quedat congelat fins al proper curs. En segon lloc, "necessitem un molt bon model de finançament" i ja va advertir que "estarem atents des del Govern, però Esquerra ha de tenir una posició pròpia". I, en tercer lloc, la reacció del Govern en el cas "d'una sentència del Tribunal Constitucional" adversa.

D'altra banda, Carretero va recordar que "fins ara no he contestat a ningú dels que m'han dit que jo era convergent. Com estic segur que aquí no hi ha premsa ni ningú que no sigui del partit us ho diré per última vegada: a partir d'ara els insultaré, siguin consellers o no ho siguin". "Tinc una querella criminal posada pels convergents de Puigcerdà, perquè jo que sóc un neocon, un de dretes, mai m'he oposat als convergents i als seus interessos monopolístics de Puigcerdà. Ho heu entès això? no toleraré aquest insult per part de ningú, encara que sigui conseller, sóc d'Esquerra Republicana de Catalunya. Ho ha sentit tothom? Ho ha sentit tohom? Aquest parti és de tothom. Tots som propietaris d'aquest partit. Ho heu entès tots?"

Carretero i Puigcercós, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 joan, bcn, 19/06/2008 - 18:32

veig que el puigcercos te el seny de escoltar als sectrors critics i als votants, governam amb el PSOE per asolir uns objectius si el PSC no pot o no vol (lineas vermelles) es surt del tripartit

#24 Jordi, Barcelona, 19/06/2008 - 17:34

Sembla que s'acosten les postures... A veure si ara s'acosten les persones.

#23 Josep-Empordà, Palafrugell, 19/06/2008 - 16:11

Entre les línies vermelles de'n Carretero i en Puigcercós hi ha la mateixa diferencia que entre un quadre pintat per Van Gog o per chiquito de la Calzada.

#22 Carles, Barcelona, 19/06/2008 - 15:35

Thiago (Vic) Doncs és un altre cosa. El seu nom es José, i tot bé, però el seu partit es el PSC, i governa Catalunya defensant el interessos d'Espanya. Prou fotuda tenim la situació com per a demés, tenir l'enemic a casa.

#21 Thiago, Vic, 19/06/2008 - 15:06

....unes, uuna mica menys les altres. En definitiva, que tan fa tenir Pujol que Montilla a grans trets. Ara bé si us molesta que es digui José enlloc de Jordi, això ja és cosa vostra.