Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2009. 10:17h.

Puigcercós creu que Hisenda va fer xantatge als Centelles

“La gent que no pot pagar els seus deutes amb Hisenda, els paga amb art”

Puigcercós creu que Hisenda va fer xantatge als Centelles

Joan Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha insinuat, en el programa Actualitat Viva de Comunicàlia, que la família d’Agustí Centelles pot haver venut l’arxiu del fotògraf al ministeri de Cultura després de ser inspeccionada per Hisenda: “La gent que no pot pagar els seus deutes amb Hisenda, els paga amb art”, ha assegurat Puigcercós.

 “Potser qui va anar a veure la família Centelles no era el ministeri de Cultura, sinó Hisenda”, ha afegit, a més de matisar que "no tinc proves, però tot indica que pot ser així”. En aquest sentit, Puigcercós ha explicat que en la seva etapa de diputat al Congrés (2000-2006) “vaig descobrir la capacitat d’Hisenda a l’hora de negociar vendes o donacions d’art” i ha afegit que [Hisenda] “és un instrument de coacció que té el govern espanyol, que no té el català”.

Segons ell, els magatzems del Museo del Prado o del Museo Reina Sofía contenen obres d’art catalanes fruit de pagaments a Hisenda. “Aquestes obres podrien estar a museus de Catalunya”, ha dit, perquè “si les té l’Estat, vol dir que són de tots”, ha reclamat. El dirigent d’ERC ha assenyalat aquesta causa com el motiu principal de la venda de l’arxiu del fotoperiodista “més enllà del ressentiment de la família, i que s’hagi pogut sentir maltractada per la Generalitat”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Josep, Vidreres, 14/12/2009 - 12:31

Las mentiras del Puigcercós.El sabe el verdadero motivio de la venta de los Centelles al ministerio de cultura .
El expolio se la Generalitat.

#14 Mercè, l'hospitalet de ll., 12/12/2009 - 15:42

A jo, meu fet mes malt, tu (ERC) ajudant el tristpartit, que tots els Centelles plegats.

#13 Kropotkin, Vic, 12/12/2009 - 14:29

¿Y porque no denuncia la Generalitat a Hacienda ante la Audiencia Nacional?

#12 Claudia, Barcelona, 12/12/2009 - 11:32

No té proves però TOTS ELS CATALANS sabem que aquest tripartit ilegítim els hauria robat a mans plenes amb l'impost de successions. D'això sí que hi ha proves!!

#11 Paquera de Jérez, Madrid., 12/12/2009 - 10:21

Aixó es mentira, el senyor Puirgcercós ataca a uns industrials amb mentires, els Centelles no tenen cap problema ni amb la seva economía ni amb els seus impostos.

Te prou feina ambs els diners de ERC.