Publicitat
Política · 12 de Gener de 2010. 14:59h.

Puigcercós demana "reciprocitat" a la immigració

Recorda que "cristians coptes són perseguits a Egipte amb la permissivitat de les autoritats del Caire"

Puigcercós demana "reciprocitat" a la immigració

Joan Puigcercós, amb salacot, durant un acte quan era conseller

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha fet una entrada al seu bloc en el que comença parlant de literatura -arran de la lectura d''El Gattopardo', de Giuseppe Tomasi di Lampedusa, i 'Lleó l’Africà', d’Amin Maalouf- en el que, sense esmentar-ho, llança un missatge sobre la immigració en plena polèmica per la decisió de l'Ajuntament de Vic de no empadronar immigrants sense papers.

Puigcercós -en un article titulat precisament 'Lectures amb segones'- explica que "ens hem de preguntar si la recerca de la tolerància i la comprensió entre pobles, cultures i creences no necessita de la reciprocitat de valors. Podem parlar d’homologació de valors? Avui mateix Tomàs Alcoverro explica com els cristians coptes són perseguits a Egipte amb la permissivitat de les autoritats del Caire" en referència a un crònica de corresponsal de 'La Vanguardia' a l'Orient Mitjà.

"La tolerància -afegeix- és un objectiu i un mitjà alhora, i ens ha de fer pensar que aquesta necessita reciprocitat, però tampoc podem permetre que la intolerància d’una part ens aboqui als altres de forma inevitable a una espiral de retrets, a la temible acció–reacció que tant mal ha sembrat, i sembra! Durant segles, els extrems de cada país, de cada cultura, de cada creença, són sempre el principals enemics de la llibertat. D’això és que Maalouf intenta avisar-nos sempre. Com deia l'avi Let de Campdevànol, com més llibres més lliures".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 josepxicot, barcelona, 13/01/2010 - 19:41

Veig que el fenòmen PxC,va endavant,grà
cies a Deu,que s´obren els ulls d´aquells
que fa quatre dies deien de tot a l´amic
Anglada,però el que voldria saber si l´amic
Puigcercos diu això per que ho sent o per
una questiò de vots.

#15 Joan, L'Hospitalet, 13/01/2010 - 14:02

I en Puigcercós té raó.

#14 Llegar antes no da legitimidad, BCN, 13/01/2010 - 10:00

si es por llegar antes (para 2º post) antes que los coptos llegaron a Egpto los macedónicos de Alejandro, antes los sudaneses, antes egipcios mismos... y antes que catalanes en Catalunya llegaron franceses, visigodos, romanos, ilerdetas, laietanos...

#13 Soy negro ¿pasa algo?, BCN, 13/01/2010 - 09:26

Estas declaraciones son la enésima prueba de hacia dónde deriva la Catalunya real: al más puro racismo neonazi, nunca oculto del todo. Quieren convertir el oasis català en el oasis sólo para blancos català

#12 Puigcercós 1er el Tolerante... de boquilla, BCN, 13/01/2010 - 09:19

Puigcercós, ¿a lo de Vic lo llamás tolerancia?¿a las manifestaciones vecinales contra mezquitas lo llamas tolerancia? cuando porteros de discotecas no dejan entrar chicos marroquíes ¿lo llamas tolerancia?