Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2009. 16:59h.

Puigcercós demana "una consulta oficial"

Esquerra treballarà perquè "en la propera legislatura se celebri un referèndum vinculant"

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha considerat que "la consulta ja és un èxit" i ha afegit que "és completament intranscendent el què pugui dir el Tribunal Constitucional sobre l’Estatut" i ha reiterat la seva promesa electoral que Esquerra treballarà perquè "en la propera legislatura Catalunya celebri un referèndum vinculant". "Després d’aquestes onades de consultes municipals", ha dit en roda de premsa a Vic, "la consulta ha de créixer en l’àmbit nacional".

"El país necessita que la gent pugui decidir si vol continuar igual, vol més autonomia, o creu que la única sortida és la constitució d’un Estat propi en el sí de la Unió Europea", ha afirmat Puigcercós i en aquest context ha defensat que els representants catalans "s’asseguin al Parlament Europeu amb la mateixa autonomia que els danesos o els holandesos".

Finalment, el president d’Esquerra i candidat a la Generalitat ha assegurat que "l’independentisme és una opció que cada dia té més pes a la societat catalana", tot i que encara no és majoritària, i ha advertit als qui pensen que un procés de democràcia seria "traumàtic", que "s'equivoquen, com es demostra a la festa democràtica d’avui".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 joan, manresa, 14/12/2009 - 17:24

Axó sembla ya un esclat com el castell de focs..El Sr.Puigcercós abandona l'amo..¿Potser ya tenim data de las próximes eleccions Autonomicas...? El run- run corría ahir per Berga i avui al Casal algu tambe en fa esmena..De fet,amb la que cau,rés d'ex

#11 manel, Sant Cugat, 13/12/2009 - 22:35

Cony... Alcampelló... vols dir que si fem referèndums podem fer un viatge en el temps i traslladar-nos allí on vius tu?
Sort que no deus d\'entendre el meu (únic) idioma... perquè em fa por que em diguis que si...

#10 Alcampelló, Barcelona, 13/12/2009 - 21:54

Los referéndums separatistas perjudican a Catalunya, España y Europa. A la economía de Québec le sentaron muy mal. Seguir por este camino de división es tratar de volver a la Edad Media cuando el mundo avanza por el siglo XXI.

#9 por oficial no me viene nada, BCN, 13/12/2009 - 20:54

ah, ¿pero es que ésta no era consulta oficial?¿Qué era entonces?¿un cachondeo?

#8 Fran, Llinars, 13/12/2009 - 20:38

MELIQ SALAU.Suposso q ho diu xq si han fet consultes on esperaben 1 alta participacio x ser pobles indepes i s´han trobat q la gent passa,suposso q pensaran q a la resta encara seria pitjor i ara preferiran parlar en futur o escampar la boira.