Publicitat
Política · 12 d'Abril de 2018. 21:36h.

Puigcercós diu que “el 27-O va ser una derrota”

“Potser hi va haver ingenuïtat en pensar que hi hauria un intent de mediació”

Puigcercós diu que “el 27-O va ser una derrota”

Joan Puigcercós

L’exconseller de Governació i expresident d’ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que el 27 d’octubre va ser “una derrota” perquè “no vam saber aguantar”, mentre que “l’1 d’octubre va ser una victòria de l’independentisme i la democràcia”. Així ho ha assegurat en una entrevista a ‘El Punt-Avui TV’, on ha considerat que “potser hi va haver ingenuïtat en pensar que hi hauria un intent de mediació” després de l’1 d’octubre i del ple en el que es va declarar la independència.

Puigcercós ha demanat un govern “efectiu” per “eixamplar la base social” de l’independentisme. “El govern no ens ha de portar a la independència”, ha afirmat l’exlíder republicà, sinó que aquesta tasca “s’ha de fer des d’estructures paral·leles”. “Hem de persistir. Hem de cohesionar. No crec que el percentatge de gent que ha votat partit espanyols no vulguin institucions catalans, estic convençut que els podem convèncer”, ha considerat.

Respecte la investidura de la presidència de la Generalitat, Puigcercós ha manifestat que es necessita un president de “transitorietat” fins que “sigui possible investir Puigdemont”. “Jo no sóc partidari d’anar eleccions. No hem de renunciar a la presidència de Puigdemont, però hem de ser pràctics i posar un president de transitorietat”, ha assegurat.

L’exconseller també ha avisat que l’Estat espanyol “només oferirà negociació quan estigui rendida” i, en aquest sentit, ha indicat que “un referèndum definitiu tutelat per Europa serà la derrota d’Espanya”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Xabi, Bilbao, 13/04/2018 - 15:26

Me temo que le van a decepcionar Sr. Puigcercós, siguen subestimando a su adversario,... el Estado español no se va a rendir. Confunden España con el PP, Rajoy, etc., pero eso es solo coyuntural, no se dan cuenta de que hay muchos millones de españoles detrás... Su supremacismo y etnocentrismo no es compatible, por cierto, con los valores de la UE.

#22 Nova espècie, Bcn, 13/04/2018 - 14:40

Abans Catalunya era terra d'emprenedors i gent que tenía ben moblat el cap. Actualment sembla que només es produeix una nova espècie que podréim anomenar dels aprofitats. Ex-jardiners, alcaldes de pobles petits, ex sindicalistes, gent que ha viscut només del partit, son efectivament l'espècie dels aprofitats.

#21 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/04/2018 - 13:05

Este "desaparecido" lideraba ERC en su época más irrelevante. Eso si, decía lo que pensaban todos los de ERC, es decir, que negarle la palabra a quien se dirigiera a ellos en español era "hacerles un favor" (en directo en TVE). Si se tropezase con Gabriél Rufián, probablemente echaría espuma por la boca.

#20 NO HI HA MES CEC, QUEL QUI NO VOL VEURE, Barcelona, 13/04/2018 - 12:58

En el fons TOTS HO SAVEN
Pero es millor CALLAR,
la mentida es MOLT MES DOLÇA i la veritat, NO AGRADA

Continuarem vivint a MATRIX.CAT on tot son flors i violes
es tant maco. fer volar coloms, tots els dies .....
No anem enlloc, pero es igual

#19 Calígula, Girona, 13/04/2018 - 11:57

A mi me va muy bien esto de los lacitos amarillos, porque me ayudan a identificar a los gilipollas.