Publicitat
Política · 27 d'Agost de 2010. 12:59h.

Puigcercós diu que reformar la Constitució és "una utopia"

"Treballar per la seva reforma nmés portarà un gran desgats per Catalunya"

Puigcercós diu que reformar la Constitució és "una utopia"

Puigcercós, al Puigmal

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat que la reforma de la Constitució que proposa ICV és una "utopia" perquè el text constitucional  "té un blindatge a prova de bombes, i treballar per la seva reforma només portarà un gran desgast per Catalunya i els catalans". Puigcercós ha assegurat que és més fàcil aconseguir la independència que la reforma de la Constitució o el concert econòmic i, en aquest sentit, ha reclamat a CiU que defineixi exactament quin és el seu projecte de futur, perquè una part important de la seva gent "creu que cal donar una passa endavant".

El líder independentista ha recordat que Esquerra ja ha manifestat el seu compromís per fer un referèndum sobre la independència en la propera legislatura i ha apuntat que CiU "no es podrà instal·lar permanentment en l'ambigüitat de pactar-ho i regalar-ho tot a Madrid a canvi de dir que volen el concert, quan saben que és gairebé més difícil que la independència".

Puigcercós ha fet aquestes declaracions des de Buenos Aires, on ahir va trobar-se amb corresponsals catalans a l'Argentina i, posteriorment, amb mitjans de comunicació argentins. En aquest context i en referència a les properes eleccions, el president d'Esquerra va subratllar que "quants més independentistes siguem al Parlament de Catalunya, a Esquerra sempre li semblarà positiu", però ha recordat que "cadascú ha de definir el seu programa polític".

En aquest sentit ha assegurat que en les properes eleccions només hi haurà dos debats: "un debat pels qui apostin per la via de major autonomia o un debat per la independència".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pujol, barcelona, 27/08/2010 - 18:25

Un altre ploramiques??? no hi ha cap català valent a aquesta pàgina que tots els foreros sou uns ploramiques. Si al final tindràn raó a les Espanyes que plorem i posem la mà.

#1 Pere, BCN, 27/08/2010 - 14:16

Una utopia?
Depèn.
Si és per perjudicar més a Catalunya, seria el més fàcil del món. Tant PP com PSOE s'hi apunten.
Però per fer una Espanya plural és infinitament més utòpic que declarar la independència.