Publicitat
Política · 25 d'Agost de 2009. 12:14h.

Puigcercós fa costat a Carod amb la manifestació

Per conscienciar "el TC, el Govern espanyol, institucions i partits que això no és un tema intranscendent"

Puigcercós fa costat a Carod amb la manifestació

Carod, Puigcercós i Ridao, en una manifestació

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha defensat una manifestació prèvia a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, no per pressionar sinó per conscienciar "no només el TC sinó també el mateix Govern espanyol, institucions i partits que això no és un tema intranscendent".

En una entrevista a RNE, el líder d'ERC ha afirmat que, a posteriori, segur que hi haurà una manifestació perquè així ho han manifestat diferents entitats ciutadanes. Així i tot, ha donat suport a la proposta del vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, de convocar una protesta prèvia ja que, "després de la sentència, es tindrà dret democràtic a l'enrabiada, però serà irreversible perquè el TC és l'última instància".

El republicà ha subratllat que tot i que sigui absolutament legal que el TC desnaturalitzi un Estatut aprovat en referèndum pel poble de Catalunya i per les Corts, "cal ser conscients que les seves sentències són polítiques". "Cal conscienciar la resta de la ciutadania de l'Estat però també els membres del tribunal. Això no és un mandat que el PP pugui donar als membres més contraris al text sinó un procés polític de gran envergadura que va més enllà d'una simple llei orgànica", ha assenyalat. Ha insistit que una nova retallada de l'Estatut "seria la quarta sobre un text que va sortir del Parlament amb tota la legalitat vigent".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 JAIME I, CARCASONA, 25/08/2009 - 22:54

Muy democratas, si señor amenazando a la ley, quien lo diria, nos hace falta mas de doscientos años para saber que es la democracia.

#1 Alcampelló, Barcelona, 25/08/2009 - 12:50

Eso de concienciar está bien. El TC ha de concienciarse de que su sentencia debe ajustarse a la Constitución, no patearla, y de que no les presiona nadie más que su honor y los derechos de los ciudadanos. Nada de nervios ni comerse las uñas, como Carod.