Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2010. 15:15h.

Puigcercós fa les paus amb l'antic sector Carod

Incorpora Ernest Benach, Lluís Salvadó i Oriol Amorós a les llistes

El president d'Esquerra, Joan Pugicercós, ha fet les paus amb el sector Carod -o amb el que queda del sector Carod- després del congrés que va convulsionar el partit ara fa dos anys en incorporar Ernest Benach de número dos i Oriol Amorós de cinc per Barcelona i Lluís Salvadó, delegat a les Terres de l'Ebre, en la llista per Tarragona. L'altra intepretació és que aquests s'hagin passat a l'altre bàndol perquè, de fet, Carod no només no ha assistit ni la reunió de l'executiva ni al consell nacional que ha aprovat les candidatures, sinó que tampoc tanca la llista com a mostra de suport.

Esquerra ha refrendat en en Consell Nacional les persones que formaran part de les candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010. La llista l'encapçalarà Joan Puigcercós per Barcelona, seguit d'Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà i Oriol Amorós. La candidatura per Girona l'encapçalarà la consellera Carme Capdevila. Pere Vigo, Pere Bosch, Cristina Alsina i Alfons Quera completen els cinc primer llocs.

A Lleida el cap de llista serà Carmel Mòdol, seguit de Maria Àngels Cabasés, Josep Ardanuy, Miquel Àngel Estradé i Marta Vilalta. Finalment, Tarragona tindrà a Sergi de los Rios com a cap de llista. Josep Lluís Salvadó, Empar Pont, Sònia Bertomeu i Joan Gibert són els altres quatre representants en els cinc primers llocs de la llista.

Abans de la votació, el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha explicat en el discurs al Consell Nacional que després de la sentència de l'Estatut "comencem un nou camí, un camí cap a la independència" i ha destacat que "no és la sentència el problema, és el procés involutiu que ha anat in crescendo des de l'aprovació de l'Estatut". El president d'Esquerra ha defensat la tasca feta al Govern amb l'impuls d'algunes lleis, "com exemple, la Llei del cinema un exemple d'un pas sense retorn, perquè suposa un canvi i marca un abans i un després per a la llengua catalana".

Finalment, el màxim dirigent independentista ha defensat que "som un partit democràtic, que escolta la gent, amb les mans netes i que només ens devem a la gent de Catalunya", per tot això, ha defensat que "quan acabi la manifestació siguem conscients del que hem de fer, és hora de posar-se a treballar". "Comença una etapa política on serem protagonistes", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Doctor Gràcia, Barcelona, 12/07/2010 - 15:30

Voleu dir que no us sobraran molts llocs?
Pobre Carod. No patiu, el Montilla alguna cosa li guardarà (això si li queda alguna diputació)

#1 sandra, barcelona, 11/07/2010 - 11:28

el parlament de catalunya esta ple de cagats! perque no diuen el que pensen els uns dels altres? s'han venut la nacio per set anys de cotxe oficial i viatges. i ara parlen de independencia? au va home va! sou una colla d'esquerrats....