Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2009. 10:46h.

Puigcercós ja va 'vendre' "nous horitzons" el 2006

El líder d'ERC va proposar el mateix abans de pactar amb Montilla

Puigcercós ja va 'vendre' "nous horitzons" el 2006

Puigcercós, al Puigmal

Joan Puigcercós va proposar dissabte a Núria, a 2.000 metres d'alçada, "nous horitzons" en el seu primer discurs com a candidat a les properes eleccions. En efecte, tot just elegit candidat d'ERC per al 2010 va defensar "nous horitzons" per al país i va afirmar que "no en tingueu cap dubte, en la propera legislatura, Catalunya ha de poder exercir el dret a decidir".

Però, el 3 de setembre del 2006, en plena precampanya electoral, ja va parlar d'un "nou horitzó nacional" en una entrevista al diari Avui. Després de donar suport al primer tripartit, va manifestar que "serem companys de viatge d'aquells que vulguin un nou horitzó per a Catalunya. No ens podem conformar estant els pròxims anys amb aquest Estatut sabent que ja ara ha quedat petit. Si el PSC no està per obrir un nou horitzó, serà molt difícil que hi pactem"

"Està dient que li és igual pactar amb els uns que amb els altres?", preguntaven els periodistes. I Puigcercós contestava: "Sí. S'ha demostrat que no hi ha tanta diferència entre PSC i CiU. No hi ha motius de desacord en qüestions essencials com el finançament, la gestió de les grans infraestructures, la llengua... No hi veiem els matisos. Amb la base d'un programa electoral que inclogui un nou horitzó nacional per a Catalunya i un programa social nosaltres podem arribar a un acord amb uns o amb altres".

Sobre un eventual pacte PSC-CiU alertava que "és una possibilitat molt legítima. Pot ser que el senyor Montilla sigui president amb el senyor Mas de conseller primer. O a l'inrevés. Però això vol dir la renúncia total a un horitzó nacional per a Catalunya". Esquerra va donar suport posteriorment a José Montilla i va tornar a entrar al Govern de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Kropotkin, Vic, 20/10/2009 - 19:06

Estos individuos deberían cuidar mas las formas. Es que cada dia se parecen mas a gente de otros paises

http://www.youtube.com/watch?v=wXSWewD_apE

#4 Xirucaire, Berguedà, 20/10/2009 - 15:11

Un venedor de fum dins d´aparell de la menjadora i la Visa oficial, quan venen el.leccions ha de marcar paquet, un cop fetes torna al sucursalisme dels "amigos"

#3 robert, bcn, 20/10/2009 - 12:18

ERC mentiders. Al final ho heu aconseguit.
A l'igual que al PSC , el sector espanyolista (altrament dit socialista) d'ERC ha guanyat la partida als catalanistes (independentistes).
Ara tot és comedia.
Seguiu així, pero amb el meu vot ja no hi conteu.

#2 Ramon, el masnou, 20/10/2009 - 11:31

i aquests dos punys alçats què signifiquen?

#1 linus, mataró, 20/10/2009 - 11:05

Quina barra!