Publicitat
Política · 18 de Gener de 2009. 17:33h.

Puigcercós: "Joan Ferran és una rèmora"

El president d'ERC creu que el dirigent del PSC també és un "nàufrag" i un "supervivent"

Puigcercós: "Joan Ferran és una rèmora"

Joan Ferran, divendres passat, durant la presentació del seu llibre

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, no estalvia qualificatius per al portaveu del PSC, Joan Ferran, arran de la polèmica sobre la "crosta nacionalista" als mitjans de comunicació de la CCMA. Puigcercós el considera un "nàufrag", un "supervivent" i una "rèmora".

"La pregunta -comença- que es fan molts votants i simpatitzants d’Esquerra és què hi fem en un acord de govern amb persones que defensen coses com les que pensa, diu i escriu el diputat Joan Ferran. Crec que el veterà diputat barceloní és una excepció, o per ser més exacte, forma part d’una minoria dels militants socialistes que encara avui es resisteixen al canvi o no entenen en quin moment de la història estem".

Puigcercós atribueix l'actitud de Ferran a que "els militants del PSC i els quadres provinents del PSUC, que se “sabien” els més preparats i els més “legitimats” per gestionar el postfranquisme, van quedar fora de joc per un fenomen anomenat Jordi Pujol". "D’aquestes fonts -afegeix- beu Joan Ferran i com deia al principi és un supervivent, com els soldats japonesos que van quedar aïllats en les illes del pacífic i vint anys després de la capitulació nipona seguien lluitant per l’emperador".

El president d'Esquerra considera que "a Catalunya hi ha una part considerable de persones que creuen que els mitjans públics han de ser no nacionalistes, és a dir, un espai que no existeix, perquè tot mitjà públic sempre va a favor del seu país, sempre serà patriota, amb l’autocrítica i el pluralisme indispensable, però a França, a Espanya o al Regne Unit es fa impensable que aquests mitjans neguin l’existència del seu propi país". "El no nacionalisme a Catalunya -continua- es basa doncs en negar l’existència de Catalunya com a nació sota una falsa idea d’independència professional".

Puigcercós també considera, tanmateix, que "per sort la pràctica diària dels socialistes catalans i del President de la Generalitat deixen com una rèmora intel•lectual Joan Ferran, com un element de distracció per a aquells votants que poden ser sensibles al discurs del PP o de Ciutadans".

Veure bloc

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Paco, Badalona, 19/01/2009 - 11:19

Convergents tranquils que es nota massa el peloteig als republicans. Per rèmora política el Puigcercós i tots els seus.

#23 kim, Hospitalet, 19/01/2009 - 09:43

Soc convergent i en Puigcercós te raó.

#22 Jordi, Barcelona, 19/01/2009 - 08:53

AQUEST PERSONATGE, EN JOAN FERRAN, MENTEIX CONSCIENTMENT I CONSTANTMENT EN ELS SEUS ARTICLES , NO TE ESCRÚPULS, FA MOLTA POR...

#21 Josep, Sabadell, 19/01/2009 - 01:16

Completament d'acord. Hi ha gent a Catalunya a la qual se li ha passat l'arròs i encara vol fer bullir l'olla. Per dignitat, haurien d'estar calladets...

#20 Joan, Lloret de Mar, 19/01/2009 - 01:05

Es llegeixen comentaris de suposats nacinalistes critican ERC pel fet de governar amb gen com el joan Ferran; donan a entendre que si ho fes amb les figures de Unio:Duran; Pelegri etc,.seria un govern més ferm. Si a cas seria més de dretes i més corrupta.