Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2011. 15:51h.

Puigcercós no se'n refia de CiU

"El que no farem és donar un xec en blanc perquè a Madrid Duran pugui fer un acord amb el PP"

Puigcercós no se'n refia de CiU

Puigcercós, en una foto d'arxiu

El president del grup parlamentari d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha dit que el pacte fiscal que pretén pactar CiU amb el Govern de l'estat no significa res perquè "de pactes fiscals amb Espanya ja n'hem fet molts i sempre en sortim perdent". El dirigent independentista és partidari de recaptar tots els impostos i realitzar una negociació posterior amb l'executiu central.

Alhora, el diputat republicà ha indicat que "el que no farem és donar un xec en blanc perquè a Madrid el senyor Duran pugui fer un acord amb el PP". "Si per part del Govern hi ha una concreció clara en el debat de política general pel que fa al concert econòmic i les conclusions de la comissió parlamentària van en la mateixa línia llavors Esquerra estarà al costat del Govern",ha remarcat.

Puigcercós ha assegurat que "aquests valors que defensen no van gaire en consonància amb els fets del Govern que denoten prepotència, maltracte d'alguns col·lectius desafavorits i assenyalen els qui no poden seguir el ritme".

També ha carregat contra la política lingüística del Govern d'Artur Mas. "'Ara el Govern de CiU posa la proa a llei del Cinema i tot l'esforç de fer aquesta llei que  posava el català al mateix nivell que el castellà podria quedar en no res, deixant la llei estancada i amb un acord amb les majors que farien més pel·lícules en català però que  és unilateral i sense garanties per demà".

"Un acord que no té res a veure amb els anuncis de bones notícies pel cinema en català que havia fet el conseller Mascarell en algun mitjà de comunicació". "Sovint tenim la sensació que  al govern de CiU el català li fa nosa i està desmuntant  tots els avenços que s'havien fet; el codi de consum, el decret pel coneixement del català dels professors universitaris i ara la llei del Cinema", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 angel, cardedol, 27/09/2011 - 21:38

i jo tampoc refiava a ERC per pactar un partit ECSpañnyol el PSC-PSPE´cs

#4 pauet, tarragona, 26/09/2011 - 19:15

Quina llàstima que fem els indepes. Jo ho sóc, però quan llegeixo el que fan...
No tinc un altre remei que votar Ciu

#3 joan, manresa, 26/09/2011 - 18:12

El Casal,18,05h.--Clar que sí,millor refiarse del PSC-PSOE..,oi ? o potser de ICV-E...,Sr.Puigcercós,CiU no será perfecte ,pro Vosté va donar suport al tripartit,i tambe es culpable de la situació que es troba Catalunya,no parli Voste de refiarse,perque ERC tardará anys a ser de fiar..,enten ?

#2 Albert, Bacelona , 26/09/2011 - 18:08

Queixes, laments, acusacions, manifestacions, vagues....a catalunya ens passem el dia emprenyats i queixant-nos de tot i de tothom....fa mandra i tot mirar totes aquetes noticies,,,,

#1 joan, barcelona, 26/09/2011 - 17:44

qui es aquets?