Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2010. 21:17h.

Puigcercós proposa aïllar el PPC i Anglada

El president d'Esquerra els qualifica de "dreta xenòfoba"

Puigcercós proposa aïllar el PPC i Anglada

Puigcercós, en un moment de la conferència. (Foto: ACN)

El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha proposat "a totes les forces de tradició democràtica un acord, en la línia de la tradició dels països europeus més avançats, per no pactar amb la dreta xenòfoba de Sánchez-Camacho i Anglada". En aquest sentit, ha avançat que "si CiU i el PSC no hi estan d'acord no hi pactarem". "La garantia que el PP no sigui l'àrbitre de la política catalana és una Esquerra forta", ha assegurat.

Puigcercós ha recordat que "CiU va anar al notari per comprometre's a no pactar amb el senyor Piqué, quan, segurament, ha estat el candidat més demòcrata que ha tingut el PP a Catalunya". "En canvi ara", ha afegit, "estan disposats a pactar amb la versió femenina de Vidal-Quadras".

El dirigent independentista, que ha fet aquestes declaracions a la UPF de les Glòries durant l'acte Som un poble, ha insistit en la necessitat de fugir del debat "estèril i fals" de si immigració sí o immigració no, "perquè aquestes persones han vingut per quedar-se". "Vam demanar treballadors i ens van venir persones", ha afirmat. En aquest context Puigcercós ha apostat per "facilitar la integració" a través de la "creació de les condicions objectives" per aquesta integració, però ha recordat que cal que "els que arriben ho vulguin" i que "la societat d'acollida ho permeti".

El líder d'Esquerra ha considerat que una de les coses bones de Catalunya és "l'ascensor social" que ha d'estar a l'abast "de tothom" i ha recordat que és possible gràcies a l'educació que "permet lluitar contra el fracàs escolar i l'exclusió social". Finalment, Puigcercós ha fet una crida a les persones immigrades: "us necessitem com a catalans per superar les dificultats tots junts en un projecte comú de país".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 DLM, Barcelona-España, 20/10/2010 - 17:55

Joan Puigcercós, ha proposat "a totes les forces de tradició democràtica un acord para aislar al PPC...
Terra Lliure.
Lluis Companys lideró el Golpe de Estado
6 de octubre de 1934 proclamó el «Estado Catalán» dentro de la República Federal Española.
Y este individuo presume de demócrata?

#19 Anna de Vic, Vic, 20/10/2010 - 13:14

Dons jo ho veig be. Fins i tot curt!.
Hem d'aillar mes:
A) Gene nomes per catalans de cinquena gweneracio
B) a TV3 cap invitat easpanyol
C) cap negoci que sigui de castellans
D) hem d'aillar el castella dels carrers.
V isca ERC i TV3(Terribas no)

#18 jk, vic, 20/10/2010 - 12:23

¿erc siempre en su papel de excluir en catalunya? ¿se desintegrara erc despues de recuento electoral si las encuestas se materializan?

#17 Jaume, Sant Feliu de Codines, 20/10/2010 - 11:34

Fora esquerra republicanana i antidemocratica de Catalunya!!Puigcercós tu de que parles si ets el primer en perseguir el castellà a Catalunya?Com ha dit algun company ojala us tireu una llarga temporada a l'oposició, per mi seria perpetu el vostre temps a l'oposició.Fora ERC del Parlament!!

#16 Alexei, Barcelona, 20/10/2010 - 11:14

En Puiggi és un expert "aïllador".... ja ho va fer amb en l'entorn d'en Carod.... i ja no en queda ni un.