Publicitat
Política · 27 de Juny de 2010. 12:52h.

Puigcercós retreu a Duran la seva opinó sobre els homosexuals

El president d'ERC creu que abona "la llavor de la discriminació"

Puigcercós retreu a Duran la seva opinó sobre els homosexuals

Imatge d'arxiu de Joan Puigcercós

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que opinions com les del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, sobre els homosexuals posen en evidència l'existència de "complicitats" i "prejudicis" que són "contraris a la igualtat" i que són "la llavor de la discriminació".

Duran va lamentar fa uns dies les poques ajudes que troben les persones homosexuals que canvien la seva sexualitat i opten per la heterosexualitat i, per a ell, "la lògica" diu que "l'espècie humana té un estadi normal, que és l'homosexualitat".

"
El problema de fons de l’opinió expressada per Duran Lleida és que denota que determinats prejudicis —que són contraris a la igualtat i la llavor de la discriminació— es mantenen enquistats a la nostra societat mal ens pesi. I la negativa a rectificar també és simptomàtica d’un convenciment: aquesta és una opinió que té complicitats, com les tenen el racisme o el masclisme, són l’herència d’una tradició cultural i d’uns valors", ha apuntat Puigcercós en el seu bloc.

Coincidint amb la celebració del Dia de l'Orgull Gai, Puigcercós ha afegit: "Afortunadament hem avançat molt i avui l'orientació sexual de cadascú és objecte de protecció en la legislació, que prohibeix la discriminació per raó de sexe, de raça o de religió" .

"Però probablement no hem avançat prou quan constatem que l'orientació sexual de les persones, la llibertat sexual, és objecte de preocupació per part d'aquells que o bé viuen instal.lats a la intolerància o segueixen aferrats a conceptes retrògrads". ha afegit Puigcercós, que creu encara "imprescindibles" les polítiques "a favor de la igualtat, la llibertat i contra la discriminació".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Pep, Lleida, 28/06/2010 - 13:18

I tu, Puchi, que ets mangant homo o mangant Hetero.
En tot cas mangant i pocavergonya.
Si en Duran diu que si algun homosexual vol ajut per ser hetero, on és el problema???
El problema dels homosexuals és que son els primers en no sentir-se normals.

#6 FRAN, BARCELONA, 28/06/2010 - 01:04

QUE SAPIGUEU, TOTS QUE SOC GAI M"AGRADEN ELS HOMES NO M"HE ENPANADEIXO I SOC FELIÇ. ALMENYS NO SOC D"UNA RELIGIO, QUE ACOSA SEXUALMENT I ABUSA DE NENS PETITS A LES SEVES ESGLESIES, DEIXEU DE DIR QUE LA HOMOSEXUALITAT ES UNA ENFERMETAT, MALALTS VOSALTRE

#5 FRAN, Barcelona, 28/06/2010 - 01:02

despres, de escoltar al senyor duran si es que es un senyor, perque jo soc gai i confiava en CIU. veig que la confiaça fa fastic i potser tornu a votar al PSC. aveure qui toca els collons allavorens. quin fastic de catolics al segle 21. y hagin trolodites

#4 FRAN, Barcelona, 28/06/2010 - 01:00

Escolta, Antoni, la homosexualitat es igual de normal, que la Heterosexualitat, i aixo de propagar el ser huma. si tots siguesim homosexuals i no es propagues. li fariem un favor a la mare natura, que deu estar de nosaltres fins el collons.

#3 Jordi, Lleida, 27/06/2010 - 20:48

Gràcies, gràcies, gràcies, Puigcercós. Sense tu no valdria la pena llegir els diaris. Quanta cultura, quanta ciència, quanta demagògia!!