Publicitat
Política · 7 de Juny de 2009. 22:38h.

Puigcercós supera el test

ERC perd dos punts, però manté l'escó d'eurodiputat

Puigcercós supera el test

Oriol Junqueras con Joan Puigcercós i Joan Ridao

Esquerra ha aconseguit mantenir l'eurodiputat que havia aconseguit a l'any 2004 amb la candidatura de Bernat Joan. Ara, Oriol Junqueras li pren el relleu s'asseurà a una cadira del Parlament europeu. Tot i mantenir l'eurodiputat, Esquerra ha perdut percentatge de vots respecte a les eleccions de fa cinc anys. En aquesa ocasió s'ha quedat amb el 9,19% dels vots, dos punts menys que en les anteriors eleccions.

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, s'ha mostrat satisfet per haver revalidat l'eurodiputat de fa cinc anys i ha manifestat que "l'objectiu s'ha aconseguit, torna ha haver-hi un diputat independentista al Parlament europeu". Per la seva banda, l'historiador Oriol Junqueras ha dit que "hem d'estar presents en tots els àmbits institucionals i la feina ha de ser conjunta" i ha afegit que "recuperarem l'actitud d'estendre la mà als altres eurodiputats catalans per treballar conjuntament".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Ferna, BarCelOna, 08/06/2009 - 13:12

Al fin y al cabo, no era en Europa donde había que reivindicar el estado propio? no era esa la opción y voluntad MUY mayoritaria de Cat? Pues todavía me estoy riendo, desde que anoche se supo los resultados. Vaya panda de visionarios. A caj-cala

#18 Ferna, BarCelOna, 08/06/2009 - 13:10

Me peta quien haya ganado o perdido, siempre tienen una excusa para justifica los -malos- resultados, con tal de permanecer en la poltrona.
Ahora bien, a todos los que se le llena la boca de independentismo: ERC, cuarta opción... PP tercera. Qué pasa?

#17 Pep, BCN, 08/06/2009 - 12:18

Supera el test? Però si ha perdut 70.000 vots!

#16 Josep, Vila-real, 08/06/2009 - 10:02

M'agraden le sigles ERC. Els seus dirigents no gaire. Votar ERC és el que més fot als pperos i per a mi ja és un motiu importantíssim per votar-los. Carod i Pasqual Maragall són del pocs que vénen al País Valencià a donar suport al catalanisme.

#15 josep, Sant Gervasi, Barcelona, 08/06/2009 - 09:34

N'ESTIC FART dels suposats ex-votants d'ERC i els seus comentaris. Nois, ERC ha perdut 2% respecte els seus millors resultats de la història a unes europees. Així que apa, a callar, que ja canseu. Per què no ajudeu a sumar a l'independentisme ?