Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2011. 15:16h.

Puigcercós surt en defensa de Laporta

"Catalunya pateix un excés de zel fiscal"

Puigcercós surt en defensa de Laporta

Puigcercós, en una foto d'arxiu

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha dit que el seu partit demanarà al Ministeri d'Hisenda que publiqui el nombre d'inspeccions fiscals que es fan a les comunitat autonònomes. Segons el líder republicà, Catalunya "pateix un excés de zel fiscal", que afecta sobretot a les pimes.

Les grans multinacionals" -especialment les situades a Madrid- "tenen equips per aturar inspeccions i pactar-les", ha afegit Puigcercós sobre aquest tema.

Per la seva banda, el dirigent d'Esquerra ha indicat que "no hem vist en aquests 100 dies ni una mesura per crear ocupació ni una mesura que millorés el teixit productiu" a més, l'ha criticat perquè "genera desconfiança". Això, segons el líder independentista, s'emmarca en la "desorientació, falta de rumb i improvisació, que són les premisses del govern dels millors".

D'altra banda, el líder d'ERC ha demanat a CiU que no torni a "aquella vella recepta que deia una cosa a una banda del pont aeri i una altra molt diferent a Madrid" i ha considerat que "potser el problema és que el senyor Mas no pot controlar el que fa el senyor Duran a Madrid".

Puigcercós ha advertit que CiU està reprenen aquella actitud dual en què "una part vota el 10 d'abril i l'altra diu que no vota, una part a Catalunya brama contra el govern de Madrid i és capaç de plantar-se i dir que no pensen retallar l'estat del benestar a costa de Madrid, però aquesta mateixa CiU acaba votant a favor de tot allò que li posen per davant".

I davant aquesta actitud, s'ha preguntat "quins són els rèdits de la política del senyor Duran de donar suport a la política de econòmica de Zapatero". "Per a Catalunya cap", ha assegurat. "Que expliqui els rendiments de Catalunya, a no ser que siguin uns altres que desconeixem".

En aquest context, Puigcercós ha considerat que Duran i Lleida "té masses funcions i ja se sap que qui molt abraça poc estreny". "No és pot arreglar el món a nivell internacional, fer de delegat a l'ombra del govern a Madrid, estar a la comissió mixta i fer de diputat a Madrid".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Josep, La Roca del Vallès, 05/04/2011 - 16:00

Què té a veure la notícia amb el titular???

#14 UNQUEPENSA, Mataró, 05/04/2011 - 15:54

Abans de dir res pensem... tenim politics que es posen a treballar per buscar una solució per la crisisL"INDEPENDENCIA/CATALUNYA LLIURE no és la solució! per desgracia amics això es imposible, ERC sòn uns imbecils i laporta un mentiros que tenim poder per ser la 4 economia de EU fora de espanya ja

#13 Marc Sabatés i Laporta, Barcelona Catalunya //*//, 05/04/2011 - 12:03

Que és normal ! ! Joan Laporta és honest . S ' ha de lluitar cada dia contra l ' estat colonial espanyol. Visca Catalunya lliure .
MARC-SABATES.COM

#12 Eduardo González Palomar , Manlleu, 05/04/2011 - 11:33

Partidarios independentistas, tras los cabecillas, vuelven a enrolarse, con normalidad en aquel bando del que se despidieron blasfemando.
La superabundancia de egocentrismo en líderes independentistas juega en este despelote de escisiones incesante un papel de lo más cómico

#11 JJJ, Lleida, 05/04/2011 - 01:56

Aviat la gallia dels ous d'or catalans anira al caldo, i serem nosaltres els que demanarem ajuts a la resta d'Espanya. De moment, a l'ajuntament de Fraga, a Hosca en la Franja, tenen un superavit de 5 milions d'euros, mentres als ajuntaments de la plana de Lleida, tots tenen uns deutes de por.