Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2008. 17:33h.

Puigcercós veu a venir la sociovergència?

Creu que amb un govern PSC-CiU hi hauria "un acord de finançament a la baixa"

Puigcercós veu a venir la sociovergència?

Puigcercós i Mas, durant la seva darrera reunió

El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha assegurat en la clausura del Congrés de la Federació de Barcelona que la sentència del Tribunal Constitucional és el "pla b que aplica el govern espanyol davant el fet de trobar-se amb un Govern que planta cara perquè hi ha Esquerra". Puigcercós ha assegurat que "si governés la sociovergència ja hi hauria un acord de finançament a la baixa" però al no ser així s'ha optat per forçar una "sentència del Tribunal Constitucional com excusa perquè s’accepti qualsevol proposta de finançament". Davant d'aquesta situació, Esquerra demana la unitat dels partits i els agents econòmics i socials per aconseguir el sistema de finançament més just per a Catalunya i que, sigui quina sigui la sentència, es desenvolupi l'Estatut perquè "el Tribunal Constitucional és una institució que ha perdut tota legitimitat". El president d'Esquerra ha reiterat la intenció de que en cas que la sentència del TC sigui desfavorable es pugui fer una consulta durant les properes eleccions al Parlament perquè els ciutadans decideixin si estan d'acord amb la retallada estatutària.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 jordi, Barcelona, 12/10/2008 - 16:32

Te raó Puigcercos, des de que ERC és al govern, amb la seva demàgògia i nula acció, anem enrera com els crancs. Son un autèntic desastre. Agarraets a la cadira i santificant Montilla.

#7 Jordi, Barcelona, 12/10/2008 - 13:49

Claudi, en lloc de repetir com a lloros les consignes, haurieu de pensar una mica més: si el TC va a "carregar-se" l'Estatut és, senzillament, perquè Mas va aconseguir a Madrid un Estatut molt per sobre del que Espanya pot acceptar. Queda clar?

#6 claudi, Masnou, 12/10/2008 - 13:09

L'acord amb el PSOE que més ha perjudicat Catalunya és el pacte socio-vergent Mas-Zapatero per carregar-se l'estatut que un poble sobirà va aprovar al seu Parlament. L'acord d'ERC amb el psc és sols un acord de govern que passarà.

#5 pol, barcelona, 12/10/2008 - 13:04

amb esquerra tenim un país a la baixa, i de finançament res! els independentistes votarem PRC i CUP i si convé CIU, us heu guanyat a pols aquests 12 diputats,i encara podeu donar gràcies després dels nefastes governs que heu fet

#4 Guille, barcelona, 12/10/2008 - 10:58

No hi haurà sociovertgència...Hi haurà MAJORIA ABSOLUTA de CiU, per la incompetència del vostre missatge...I aneu rient i fent conyetes que veurem on va a a parar ERC!!!!