Publicitat
Política · 21 de Maig de 2021. 20:23h.

Puigdemont admet que l'independentisme està "afeblit"

L'expresident lamenta la "divisió interna"

Puigdemont admet que l'independentisme està "afeblit"

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha admès que el moviment independentista està "afeblit" a conseqüència de la "divisió interna" entre els partits independentistes. Puigdemont, en una carta a la militància de Junts feta pública després de la investidura, reconeix que el moviment independentista està "afeblit" per la "desunió" i reclama respecte i lleialtat entre els independentistes.

"Ha quedat acreditat en tots els cicles electorals que hi ha hagut després del setembre de 2015 que, per separat i com a partits, o bé perdem les eleccions o bé les guanyem de manera ajustada. L'Estat ha tingut la sensació reconfortant de veure al seu davant un moviment afeblit per la divisió interna" ha lamentat l'expresident en la missiva.

"A mi em sembla molt més eficaç plantar-te a la taula amb la fortalesa de victòries rotundes aconseguides en totes les eleccions precedents, que no pas des d'una posició dividida i enfrontada" apunta. Puigdemont també argumenta que ha mantingut el silenci durant les darreres setmanes perquè les seves paraules no es malinterpretessin i no afectar la negociació entre ERC i Junts.

Puigdemont també reclama respecte, confiança i lleialtat a les forces independentistes per aturar "la desunió" dels darrers temps, en una clara al·lusió a ERC. "Es pot respectar l'altre sense necessitat de compartir un mateix govern, i es pot faltar al respecte bo i compartint la meitat del govern. Sense respecte no es posa en marxa una cadena que és imprescindible per anar plegats en un projecte tan ambiciós i complex com és el de construir un Estat independent" indica.

"En aquests tres anys i mig s'ha vist, amb decepció compartida per molta gent, com aquesta cadena s'anava afeblint fins a trencar-se. Si al principi l'estratègia de la desunió va ser concebuda amb una determinada intenció, molt sectària al meu entendre, és evident que s'ha escapat de control i ha originat una batalla sense fre que avergonyeix internament i des de fora és molt desconcertant, de la qual ningú no surt ben parat" critica.

L'expresident defensa en la carta la unitat independentista reflectida en el nou Executiu de Pere Aragonès, i reivindica la vigència del mandat del referèndum de l'1-O.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 bejota, bcn, 22/05/2021 - 11:59

"El voto de Lérida vale 2 veces y media el de Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#6 La Mare Superiora, Saint Lucia, 22/05/2021 - 06:17

Em recorda el Sant Pare quan emet una encíclica per als fidels.

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 22/05/2021 - 02:29

¡Perrea! ¡Perrea!

El chikichiki mola mogollon
Lo bailan en Tortosa y tambien en Camprodon

Lo baila Fray Botijo, lo baila bien suave
Lo baila la Tachenko, mi amor ya tu sabes

Lo bailan los rufianes, lo bailan los cuperos
Lo baila la Rahola con las bragas por sombrero

¡Perrea! ¡Perrea!

#4 El Sifoner, Castelló, 21/05/2021 - 21:40

(Carles Puigdemont, ha admitido que el movimiento independentista está "debilitado)
¿Como puede ser eso? si os jactais de que sois el 52%. Algunos son muy optimistas, jajajajaja

#4.1 bejota, bcn, 22/05/2021 - 12:00

"El voto de Lérida vale 2 veces y media el de Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#3 BJMR, Bilbao, 21/05/2021 - 20:47

Habla de respeto y lealtad el probador de maleteros de Waterloo.
¡Cuánta dignidad!