Publicitat
Política · 26 d'Agost de 2018. 17:30h.

Puigdemont adverteix sobre "conflictes violents"

L'expresident diu que es generen per "la negació del dret d'autodeterminació"

Puigdemont adverteix sobre "conflictes violents"

L'expresident Carles Puigdemont ha recordat que "la majoria dels conflictes violents en el món després de la II Guerra Mundial tenen com a origen la negació del dret d'autodeterminació" i ha assegurat que que el Govern espanyol "té una oportunitat de diàleg amb la Generalitat".

"Sánchez té l'oportunitat d'explicar, no només d'utilitzar un nou vocabulari i canviar el clima polític, que òbviament ja ha canviat de forma positiva, sinó de fer alguna cosa concreta i de posar alguna cosa clara sobre la taula per permetre una discussió política sobre el assumpte central que és el dret d'autodeterminació", ha reclamat al president espanyol.

Si el Govern espanyol obre aquesta porta, estic segur que el Govern i la societat catalana participaran en aquesta oportunitat. Aquesta és la nostra prioritat ", ha indicat en la seva intervenció en el fòrum internacional Beyond Borders, que s'ha celebrat aquest diumenge a Innerleithen (Escòcia).

"És una vergonya per a la Unió Europea tenir presos polítics al seu territori", ha assenyalat Carles Puigdemont, que ha afirmat que el seu deure és "permetre els catalans decidir sobre el seu futur". També ha destacat, en la seva intervenció en una ponència sobre el futur de Catalunya i Europa, que el cas català "pot ajudar altres casos per resoldre el conflicte més important dels nostres temps: l'autodeterminació de la gent".

En aquest sentit ha apuntat que la recepta per a la independència "està feta de gent, drets humans i respecte als altres" i, seguint amb la metàfora, ha insistit que el "pastís català és un pastís de democràcia".

L'expresident ha criticat que la Fundació Francisco Franco sigui legal a Espanya i rebi diners públics, així com el Valle de los Caídos, però "demanar un referèndum d'autodeterminació és il·legal", ha afegit.

Puigdemont, en el primer viatge que fa a un país tercer des que va tornar a Bèlgica des d'Alemanya, ha explicat que el dictador Francisco Franco es va morir quan ell tenia 13 anys i per això ha insistit que sàpigues "com és viure sense democràcia".

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#50 a por Puchi, Barcelona, 28/08/2018 - 14:43

Ya te pillarán majete, ya te pillarán. Será luego cuando se te quite la sonrisita de la boca.

#49 pepe, andorra, 27/08/2018 - 12:19

sin duda se refiere a la opresion q sufre Barcelona por parte de los tractorianos, eso es represion totalitaria al estilo PRI. Barcelona autonomia......

#47 M, Sabadell, 27/08/2018 - 12:04

Tras la violencia del 1 O es normal que continúe la violencia, incluso que vaya en aumento.

#46 Anem a pams, Bcn, 27/08/2018 - 12:02

Aquests suposats presos polítics son a la presó per que tu, pocavergonya has fugit i creat un precedent. Si tinguèssis pebrots de presentar-te els altres sortiríen en llibertat mentre no fossin jutjats. Pero tu, caragirat continues menjant musclos i bebent birra a l'stranger amb tota la cara mentre els de la presó varen tenir la decència d'aguan

#43 Agustin, Barcelona, 27/08/2018 - 10:49

Lo más probable es que haya una segunda batalla en Waterloo.

#43.1 Fierecita, Montgat, 27/08/2018 - 16:34

No fastidies ¿contra quién, contra El Fugao? como mucho una "tomatina"