Política · 5 de Gener de 2017. 11:54h.

Puigdemont afirma que un referèndum amb poca participació també seria vàlid

Amb “la meitat dels vots més un” n'hi hauria prou

Puigdemont afirma que un referèndum amb poca participació també seria vàlid

Carles Puigdemont (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que el referèndum serà “efectiu” i “serà la ciutadania qui el farà efectiu fent-lo seu”. “Si la majoria de la població entén que és l’eina amb la qual es vol expressar, amb la seva participació avalarà aquest instrument”, ha asseverat en una entrevista a la Cadena SER.

Puigdemont ha refermat que la majoria vàlida per legitimar la independència seria el 50% més un dels vots. “Quanta gent caldria per decidir la dependència de Catalunya amb Espanya? El percentatge seria la meitat dels vots més un, doncs per decidir la independència ha de ser el mateix”,. En tot cas, el president de la Generalitat ha dit que “estem disposats a negociar amb l'Estat un altre quòrum”.

Puigdemont, per altra banda, ha destacat la “voluntat de diàleg acreditada” de la Generalitat amb el Govern espanyol i, en aquest sentit, ha reiterat la seva disposició a reunir-se amb Mariano Rajoy. “En el moment en el que em convidi, jo hi aniré sense el menor dubte”, ha manifestat el president del Govern.

66 Comentaris

Publicitat
#62 fantastik, tarrako, 07/01/2017 - 00:09

Ja ho estic olorant: 1,8 milions d'indepes votant Si en capces de catrò...els no d'indepes a casa..i el Puigdemont dient 'el poble ha votar independència'.... Jajajajaja QUIN FART DE RIURE...RIDÍCUL INTERNACIONAL ANTICIPAT!!!

#60 Santiago, Mataró, 06/01/2017 - 19:36

Y tu p madre en bicicleta también??

#59 Manuel, Tarazona, 06/01/2017 - 18:48

Pues mira, a mi me tranquiliza leer tales afirmaciones. Tan morrocotuda va a ser la hostia que va a deslegitimar toda aspiración independentista por generaciones. Mejor, imposible.

#58 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 06/01/2017 - 18:06

Qui no vulgui votar que no voti.

#57 Karkamal, La Marca Hispànica, 06/01/2017 - 14:00

#33.1

si, jajajajaja. I amb l'experiència que tenim això d'engegar el "prusés" a prendre pel cul serà bufar i fer ampolles. La experiència dels indepes és la de fer el caganer i plorar per la independència i no aconseguir-la mai. Jajajajajaja