Publicitat
Política · 12 de Març de 2019. 09:23h.

Puigdemont anuncia per segon cop que tornarà

Creu que el Parlament Europeu li donarà immunitat si surt elegit eurodiputat

Puigdemont anuncia per segon cop que tornarà

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a El món a RAC1, ha assegurat que "si tinc l'acta d'eurodiputat tinc la immunitat a tota la Unió Europea, inclòs l'Estat espanyol. Si tinc l'acta d'eurodiputat, jo torno a Catalunya".  Puigdemont ja va dir que tornaria a Catalunya després de les darreres eleccions al Parlament, però finalment es va fer enrere.

"No és incompatible ser diputat al Parlament de Catalunya i diputat al Parlament Europeu. L'altra cosa és que jo, teòricament, sóc un diputat suspès i, per tant, un jutge haurà de decidir si això és compatible amb ser eurodiputat", ha afegit.

També ha defensat que "no necessàriament he de passar per Madrid a recollir l'acta. El reglament del Parlament europeu obliga als Estats membres a comunicar els resultats de les eleccions i als eurodiputats que han estat escollits. Punt i final".

"Després si hi ha una normativa d'un Estat que diu que hauràs de prendre possessió davant de la Junta Electoral Central s'entén que aquest davant no és físic, perquè davant podria ser a les portes de l'edifici, a dintre... però és que a més a més hi ha precedents que no ha estat així", ha explicat.

En aquest sentit ha posat d'exemple el cas d'"Ángel Alcalde, una persona detinguda per terrorisme, per pertinença a banda armada perseguit per l'Audiència Nacional. Aquest senyor, després de l'assassinat del diputat Muguruza, era al que li tocava ser diputat al Congrés. L'Audiència Nacional es va inhibir davant del Suprem, perquè només podien tornar-lo a ingressar en presó si s'aixecava el suplicatori i per tramitar-lo aquest senyor havia de ser diputat. I el Suprem va decidir l'excarceració"

"Va anar a prendre possessió, van dictar el suplicatori, i aquest es va acabar concedint. No crec que unes persones demòcrates, honestes i pacifistes els hi apliquin un criteri més restrictiu que el que van aplicar a algú perseguit per pertinença a banda terrorista", ha augurat.

També ha dit que "m'ha passat pel cap tornar però sent escollit President. És a dir, que em detinguin com a President de la Generalitat". "Penso cada dia en tornar. Però no he pensat en calendaris perquè hi ha elements que no controlem. Ni tan sols sabem quan sortirà una sentència. Per tant, és complicat, però passar un dia més a l'exili o a la presó és massa", ha afegit.

Igualment ha lamentat que "la decisió de la Junta Electoral Central obligar a retirar llaços grocs dels edificis públics és bastant insòlita. No té precedents". En aquest sentit, ha posat 'deures' a l'actual president de la Generalitat: "el que ha de fer Quim Torra és consultar els serveis jurídics de la Generalitat per saber quina és la millor opció de defensar els drets de la institució."

D'altra banda, ha defensat que "hi ha un esperit de l'antiga Convergència que segueix més viu i enfortit que mai. Junts per Catalunya no ha liquidat el PDECAT. Són els associats qui han decidit enfortir l'organització".


Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#43 Galba, Barcelona, 13/03/2019 - 17:56

"El saben aquell que diu....?"

#42 marti, Palafrugell, 13/03/2019 - 17:53

I els babaus se'l creuen i ploran de emoció: el nostre gran lider aviat serà amb nosaltres!

#41 Sergi , Barcelona, 12/03/2019 - 19:16

Este sujeto miente con una facilidad impresionante y le da igual, total por mas que mienta y mienta sus fieles y devotos creyentes se lo tragan todo, tragan y tragan y no paran de tragar.

#40 Kropotkin, Vic, 12/03/2019 - 18:55

Vuelve el macho alfa de la manada estelada... Jua, jua, jua,...

#39 Neferu, Barcelona, 12/03/2019 - 18:33

Síiiiiii, tornará enmanillat.