Publicitat
Política · 25 de Juny de 2022. 11:48h.

Puigdemont apel·la als catalans "insulars"

També als "del nord, del sud i de ponent"

Puigdemont apel·la als catalans "insulars"

El Consell per la República ha compartit un discurs del president de l'entitat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb motiu de Sant Joan, en el qual apel·la a la unitat dels Països Catalans.

En el vídeo, Puigdemont assegura que "a diferència d'altres cultures, els catalans i catalanes del nord i del sud, de ponent i insulars, som un poble que camina. Caminem per conèixer i per estimar el país".

L'expresident explica que "som llengua i foc, de llengua en tenim una, nacional i innegociable. La que ens uneix i ens identifica, el català de base que fonamenta la nostra cultura". En el seu discurs fa esment de les diferents festivitats als territoris en les que es fa ús del foc.

"També som foc, foc primigeni, purificador, foc renovador de vida. I ho festegem amb ancestrals rituals pagans arreu dels Països Catalans. Les Falles de València anuncien l'arribada de la primera, uns mesos abans s'hauran encès les fogueres de Sant Antoni", explica.

Diu que "els correfocs i els focs d'artifici d'aparatosa pirotècnia inunden els carrers de pobles i viles". En el seu discurs manifesta que "sobretot no podem oblidar el foc amb què celebrem el solstici d'estiu. L'esperada nit de Sant Joan s'encendra el Canigó".

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#72 Sergi, Les Corts, 27/06/2022 - 09:17

A les Illes parlen català perquè en ser conquerides per la Corona d'Aragó la van repoblar principalment catalans de Girona. A València parlen català perquè en ser conquerida per Jaume I la van repoblar principalment catalans de Lleida. Se'n diu colonització i... no és això precisament el que retreuen a Espanya?

#71 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/06/2022 - 19:16

Las bases del separatismo republicano catalán ya no se asientan en Cataluña del Norte (NC), del Sur (SC), de Poniente (PC) o Insular (IC), sino en la de Waterloo (WC).
¡El separatismo se asienta en el WC!

#70 Yoyo, Barcelona, 26/06/2022 - 17:47

Ein VOLK, Ein REICH,Ein FUHRER

#69 BEJOTA, bcn, 26/06/2022 - 17:09

LOS DEL NORD ,VOTAN A LE PEN; EN CUANTO A LOS DEMÁS ,YA BUSCAREREMOS LA MANERA DE EVITAR LA VENTA DE OTROS TERRITORIOS A CATALUÑA. LO QUE HAY SON 31 .000 KM2 DESPUES DE QUE PAU CLARIS PERDIERA A FAVOR DE FRACIA UN TERCIO DE CATALUÑA.

#68 David, FOLGUEROLES, 26/06/2022 - 14:17

Se ha dejado a los del sur sureste, a los del nor nordeste, y a los del este a secas, que también son hijos de Dios.