Política · 16 de Juny de 2017. 18:16h.

Puigdemont canvia d'opinió sobre anar al Congrés

El president demana ara explicar les “raons” del referèndum

Puigdemont canvia d'opinió sobre anar al Congrés

Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat per carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, poder explicar les “raons” per les quals el Govern vol celebrar un referèndum independentista. “Em sembla importat que tots els diputats del Congrés puguin escoltar, en tant que màxim responsable institucional de Catalunya, les raons per les quals hem arribat fins aquí i per què el meu Govern va sol·licitar dialogar sobre la proposta de referèndum”, assegura el president de la Generalitat en la missiva.

Puigdemont s'ha mostrat convençut que “un debat d'aquesta transcendència és necessari i s'ajusta a allò que els ciutadans esperen de les seves institucions de representació”. La carta també assenyalat que en els darrers anys diferents grups parlamentaris catalans han presentat propostes per donar resposta a “les demandes majoritàries dels ciutadans de Catalunya”, però “aquestes aspiracions legítimes i majoritàries sempre han estat rebutjades, retallades o incomplertes, ja sigui a la Cambra que vostè presideix o en el sí del Govern espanyol”.

El president del Govern també aprofita la missiva per traslladar a Ana Pastor l'enunciat de la pregunta del referèndum que l'Executiu català pretén celebrar l'1 d'octubre: “Vol que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?”. A més, Puigdemont recorda que va sol·licitar a Mariano Rajoy negociar la celebració d'una consulta sobiranista, però que el president del Govern espanyol va rebutjar la proposta i “em va convidar públicament a acudir al Congrés dels Diputats a un debat sobre la qüestió amb tots els grups parlamentaris”.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#24 Capit@n España, Coneixeràn al personatge, 19/06/2017 - 10:20

Millor. així tot el pais veura quina mena de cagamandúrries tenim al front del govern de la Generalitat, especialment els de Podemos que tenen una atracció malaltisa amb la dreta catalana...

#23 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 17/06/2017 - 15:06

Jo hi estic d´acord amb qui hi vagi a fer una de les seves performances patriotiques amb una sola condicio: que hi inclogui tot el cataleg d´ofenses, insults , menyspreus, escarnis, difamacions i injuries de l´inmens i creatiu argumentari oficial. Els de mes enlla d l´Ebre mereixen coneixer de primera ma el que diu d´ells

I sense omisions

#22 Galba, Bcn, 17/06/2017 - 11:51

Con el pensas que reaccionaren els que ara et fan la ola quan es donin compte de que tot ha estat una enganifa?

#21 Casper, Bcn, 17/06/2017 - 09:12

Ira a darnos la matraca que ya todos sabemos y contará con Domenech, Pablo Iglesias, Bildu, PNV, el Bloque y los Rufianes y Pedecatos. Total que te diremos que NO como un pan de kilo.

#20 Pay per view, Bcn, 17/06/2017 - 08:31

Puigdement ira al Congreso a mostrar su patetico VICTIMISMO.
Busca que le abucheen en directo por TV.

Y encontrara la PAZ a su ENFERMEDAD.