Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2017. 09:01h.

Puigdemont canvia d'opinió sobre la presó

L'expresident passa de dir que "no podré anar a la sessió d'investidura" a voler "córrer aquest risc"

Puigdemont canvia d'opinió sobre la presó

Puigdemont intervé des de Brussel·les en un acte de JxCat a Vic

L'expresident i cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha dit ara, a la meitat de la campanya electoral, que està disposat a tornar a Catalunya i ser detingut malgrat que el passat 26 de novembre va admetre que no podria prendre possessió del càrrec si és escollit president perquè té una ordre de detenció a l'Estat espanyol.

Puigdemont, abans de l'inici de la campanya, va dir en una entrevista al programa Preguntes Freqüents que "si el poble de Catalunya vota majoritàriament perquè jo sigui president i hi ha una majoria al parlament que vol que jo sigui president, el normal és que anés a la sessió d'investidura. I jo hi vull anar, però segurament no hi podré anar", va remarcar.

El candidat de JxCat ja va dir el passat divendres, després que ERC posés en dubte que l'expresident pugui tornar a presidir la Generalitat, que "si el missatge és nítid. Si el missatge és clar, jo no entraré sol al Palau de la Generalitat".

"M'hi acompanyaràs tu -en referència a Josep Rull-, m'hi acompanyarà el conseller Turull, m'hi acompanyarà el vicepresident Junqueras, m'hi acompanyaran els companys que tenim aquí a Brussel·les i entrarem amb tota la dignitat i el cap ben alt", va afegir.

Aquest dilluns l'expresident ha anat més enllà en una roda de premsa organitzada per l'ACN a través de videoconferència i ha assenyalat que "potser val la pena córrer aquest risc, de sortir investit al Parlament i automàticament ser detingut per les mateixes idees que han generat la confiança dels ciutadans".

Carles Puigdemont ha afegit que "ni a la presó pot ser un investit president. Ha d'estar en llibertat com a mínim el temps per poder ser investit i exercir la responsabilitat del càrrec. Això, per a mi, pesa més que les manilles i els barrots".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Profugo, Desde el plasma con amor, 13/12/2017 - 15:25

La tormenta y el frío que ha azotado Bélgica le ha afectado y su estado mental, aunque parecía ya imposible, está empeorando.

#5 Missatge pre-Nadal, Alladalt, 13/12/2017 - 14:40

Catalans (i catalanes, que la Cup no s'emprenyi), voteu-me nonés a mi, l'autèntic, l'unic, el Capità Catalunya, pateixo molt pel poble, tambè pels que son a la cangrí (he, he, he), pero mira, ja que hi son, doncs qu'els bombin!..Catalunya triomfant...tararí..tararà...

#4 Pepet, Sabadell, 13/12/2017 - 12:36

Aquest home és un il.luminat imprevisible molt perillós pel País; no és capaç d'aguantar un posicionament 24 horas, cambia les decisions cada cop que va a pixar i no mereix que se'l pugui prendre seriosament. El problema és dels que el segueixen.

#3 Grauero, Gurugù, 13/12/2017 - 10:04

(..si el pueblo de Catalunya vota mayoritariamente porque yo sea presidente..)
En estas elecciones al igual que cualquier otras legislativas, no se vota a persona ninguna para PRESIDENTE, solo se vota a las listas de partidos para diputados y son estos los que en la cámara eligen al presidente del gobierno, en este caso del gobierno autonómico.

#2 Sanfeliu, Barcelona, 13/12/2017 - 10:01

Aquest personatge si fos tant valent ja no hagues fugit com una rata de clavaguera i hagues fet front a les seves responsabilitats com van fer els altres components de la banda. Es pero alucinant que encara tingui qui se l'escolti. En un pais civilitzat tothom l'hauria aillat tractan-lo de fugitiu, perque no mereix ni la mes minima atenció.