Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2016. 10:24h.

Puigdemont contraprograma Colau

La Generalitat trasllada els actes de la Diada al Born i acollirà un acte amb la Coronela

Puigdemont contraprograma Colau

Carles Puigdemont i Ada Colau, en una foto d'arxiu

El Govern ha contraprogramat l'Ajuntament de Barcelona i ha decidit traslladar els actes de la Diada al Born, que a l'octubre acollirà una exposició -impulsada pel govern municipal de Colau- d'escultures relacionades amb el règim franquista, i també ha decidit celebrar un acte amb la Coronela després del veto del consistori de la capital catalana.

la Generalitat  ha decidit celebrar l'acte institucional de la Diada en un espai diferent del dels últims anys, segons informa l'ACN i recullen diversos mitjans, i enguany celebrarà la commemoració de l'Onze de Setembre a l'esplanada del davant del Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Aquest espai, que s'inaugurarà a inicis d'octubre, ha estat objecte de polèmica en els últims dies arran de l'exposició que portarà una estàtua de Franco i altres figures relacionades amb el règim. La mostra està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu d’obrir un debat públic sobre la “impunitat de la dictadura”.

La Generalitat també acollirà la propera Diada un acte amb els Miquelets i la Coronela de Barcelona, que sortiran des de Palau i podran fer la seva desfilada, tal com ha avançat aquest divendres El món a Rac1.

D'aquesta manera es contraresta el veto que va denunciar l'associació. L’Ajuntament els hi va denegar la sortida al·legant que “aquesta és la jornada commemorativa civil més important de Barcelona i de la nació” i que que “l’Ajuntament i que “no s’adiu amb la línia commemorativa que practica” el consistori.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Roderic, Tardell, 05/08/2016 - 22:43

Que cutre, no ?

#12 Pepon, Bcn, 05/08/2016 - 20:39

Nada que conmemorar el 11S. Que no te tomen el pelo

#11 Pepon, Bcn, 05/08/2016 - 20:38

El 11S es cualquier cosa menos un día festivo.
No miento si digo que la mayoría de catalanes pasamos olímpicamente de un día tan manoseado por los mitohistoradores nacionalcatalanistas como por los políticos y prensa subvencionada.

#10 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 05/08/2016 - 19:11

Ja han matat a Serrat, han matat a Marse, a Carpanta...

¿ Que mes vol aquesta gent ?

#9 Joan del Dalt, Vic , 05/08/2016 - 13:42

Amb la Diada tenim un problema : es el dia de exaltacio del VICTIMISME.
Es una broma pesada y malaltisa. Basada en la mentida.
La Diada tindria que ser un altre dia significatiu pels catalans.

#9.1 Efectivament, Girona, 05/08/2016 - 17:16

Es tracta d'un gran muntatge basat en fets distorsionats. Certament la defensa de Barcelona pels catalans fou heroica davant d'un exèrcit amb un potencial extraordinari, pero el rerafons és absolutament fals, un plet dinàstic amb un rei absolutista a cada banda.