Publicitat
Política · 8 de Juny de 2017. 22:56h.

Puigdemont creu que Catalunya necessita “nous lideratges”

“Menys piramidals i més transversals per fer front als grans reptes del segle XXI”

Puigdemont creu que Catalunya necessita “nous lideratges”

Carles Puigdemont (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que Catalunya necessita “nous  lideratges” i ha afegit que han de ser “menys piramidals i més transversals per fer front als grans reptes del segle XXI”. “Ens calen lideratges per prendre les decisions correctes,  per protagonitzar, des de Catalunya, els canvis socials, tecnològics i econòmics que transformaran la nostra manera de viure i treballar i de interrelacionar-nos amb el món”, ha reblat a la inauguració del VII Congrés Català de Comptabilitat.

Durant l’acte, Puigdemont ha afirmat que “el progrés econòmic d’una Catalunya independent està fora de qüestió”, a l’hora que ha criticat aquells que afirmen que Catalunya seria inviable econòmicament en cas d’independència. “Generem confiança”, ha etzibat.

El president ha explicat que “en els darrers 3 anys Catalunya ha crescut per sobre de la mitjana espanyola i europea, i a nivells superiors d’abans de la crisi”. A més, ha subratllat que “el 2006 va ser el 6è any consecutiu que es va superar el rècord exportador, liderant les exportacions de l’Estat espanyol amb un 25,6 del total, i creixent per sobre de la mitjana europea”.

Carles Puigdemont ha denunciat també la manca d’inversions en infraestructures per part del Govern central, i ha recordat que fa 10 anys, a la seu d’IESE, “la societat civil, el món empresarial i el món acadèmic es va aplegar per reivindicar que l’aeroport del Prat fos gestionat des de Catalunya, per garantir poder competir en igualtat de condicions arreu d’Europa, i des de llavors, cap millora, cap aproximació a aquella idea raonable i transversal”.

Carles Puigdemont (foto: Rubén Moreno)

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Manuel, Barcelona (España), 09/06/2017 - 10:22

Cuando habla de transversal a qué se refiere. Transversal es un concepto jurídico indeterminado muy utilizado en Cataluña, acaso se refiere a los 300 que según Millet formaban la societat civil catalana y que siempre encontraba en los actos a los que acudía. O transversal se refiere a la cantidad de apellidos castellanos que hay en el Parlament.

#8 botifler1914, sINITACA, 09/06/2017 - 10:21

Totalmente de acuerdo, chao chochin.

#7 willie, San Baudilio, 09/06/2017 - 08:57

Eso que dice Puigdemont de que “en els darrers 3 anys Catalunya ha crescut per sobre de la mitjana espanyola i europea" es bastante contradictorio con el mantra separatista de "Espanya ens ofega" o "si volem progressar hem de marxar ja"... A un extranjero que venga a Cataluña es bastante dificil explicarle en qué consiste esa opresión

#6 Kropotkin, Vic, 09/06/2017 - 08:27

La solucion podria ser volver al tandem Pujol-Mas... Jua, jua, jua,...

#5 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 09/06/2017 - 08:16

El ceballudisme escoces ha perdut 1/3 del seu suport.

La ronya tambe es va diluint alla.