Publicitat
Política · 6 de Setembre de 2021. 14:53h.

Puigdemont crida a “la confrontació amb l'Estat"

Reclama a Waterloo "lluitar des dels carrers"

Puigdemont crida a “la confrontació amb l'Estat"

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un comunicat del Consell per la República, afirma que “no podem dedicar més temps del que ja s’ha dedicat discutint banalitats partidistes: la confrontació amb l’Estat no es pot defugir, és una realitat inevitable per la qual hem de passar si volem que Catalunya sigui reconeguda com a nació sobirana i independent”.

“No podem fer creure a la ciutadania catalana que, per alguna raó que desconeixem, vindrà un moment en què ens serà reconeguda la nació sense haver-la de lluitar des dels carrers, places i institucions del país”, afegeix.

Puigdemont insisteix que “no hi ha dreceres edulcorades, suaus, innòcues. Al davant hi tenim Espanya, no el Canadà ni el Regne Unit. I l’Espanya d’avui, en la relació amb Catalunya, s’assembla a l’Espanya de sempre. Negació i càstig; amenaça i punició”.

“La independència és una conquesta que s’ha de mantenir i defensar durant molt de temps. Mantenir i defensar per tots els mitjans possibles, amb el benentès que ni volem ni ens cal tampoc cap drecera que posi en dubte la radicalitat democràtica del país”, argumenta.

També rememora l’1-O, que considera “una victòria rotunda i intel·ligent d’un poble organitzat i mobilitzat sobre un Estat violent i condicionat per l’herència franquista”. “El record de l’odi que ens van dedicar amb aquell crit de guerra ‘¡a por ellos!’ i el miserable discurs del rei espanyol no s’esborraran mai de la memòria col·lectiva”, afegeix.

“Tots els ciutadans republicans que feu possible el Consell sabeu que no ens ho posa fàcil ningú. Ni els qui ja ens van apallissar amb extrema violència el dia del referèndum ni els qui, quatre anys després, actuen com si aquella victòria els fes nosa”, conclou.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#50 Juan, BCN, 07/09/2021 - 17:01

Sigue con la victoria rotunda del 1-o, cuandos es un acto nulo de pleno derecho, como creer que se ha ganado un partido que no se ha jugado.
Además le recomiendo que se lea la Ley de Claridad Canadiense, que no es lo que predican.
En cuanto a inteligente,lo dudo, la fuga de empresas ha sido brutal, y no somos ya la locomotora económica.

#49 C, Vilassar de Mar, 07/09/2021 - 12:47

A veces cuesta hecharse risas con este hombre. Debería cambiar un poco de chistes porque se está encasillando en el personaje. Yo creo que deberían entrar nuevos humoristas. Se les podría crear algún comité per la memòria, algún comisariado encargado de gestionar los exvotos del procés, o cosas así. Esto daría más vidilla al público.

#48 bejota, bcn, 07/09/2021 - 12:22

PODEIS DECIR Y DECIR...PERO LA REALIDAD ES QUE EN EL 2019 HUBO CUATRO ELECCIONES EN CAT. Y, EN TODAS, EL SEPARATISMO PERDIÓ MÁS DE 300 MIL VOTOS.EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 2021 ,PERDIÓ CERCA DE 700 MIL.NINGÚN SEPARATISTA CONVENCIDO SE QUEDA EN CASA EN ELECCIONES.

#47 recordad 6 y 7 septiembre, secesionismo es fascismo, 07/09/2021 - 11:29

y habrá tontos que piquen

#46 Mikel, Gervnda, 07/09/2021 - 11:08

Este tío sigo pensando que es la monda je je je, de lo mejorcito !!!