Política · 11 d'Agost de 2017. 20:18h.

Puigdemont critica que Rajoy no el rebi

Malgrat que ja es van reunir en secret el passat mes de gener

Puigdemont critica que Rajoy no el rebi

Portada de La Vanguardia del 22 de febrer del 2017

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acceptat reunir-se amb el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, tot i que l’ha retret que Mariano Rajoy no el rebi. “Li he de dir que porto mesos, d’ençà del gener passat, esperant que el president del Govern espanyol tingui amb mi la consideració que vostè amablement em demana, i que es mereix que jo li dispensi”, li ha dit en una carta. Puigdemont i el president del Govern espanyol es van reunir per darrer cop l’11 de gener, en una trobada secreta que va transcendir al febrer i on no es va arribar a cap acord.

Puigdemont diu que es reunirà amb Albiol tot i que creu té “clares manques de respecte” cap a la Generalitat i “la majoria parlamentària”. El president afegeix que “les portes del Palau de la Generalitat sempre estan obertes a tots els responsables dels grups parlamentaris”, i reitera que aquesta ha estat “sempre” el seu compromís. “Crec que una actitud de diàleg i de respecte amb els qui no pensen el mateix que tu és fonamental perquè la democràcia funcioni”, apunta.

El president creu que a la trobada tindran “l’oportunitat d’analitzar més a fons la situació, especialment la generada a partir de la fractura que va representar en el pacte constitucional la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut votat pels ciutadans, i que ens obliga avui a aplicar un text que mai no ha estat votat pels nostres conciutadans”.

Puigdemont també li diu a Albiol que el fet que el referèndum “no hagi pogut ser acordat amb el govern de l’Estat, tal com hauria estat el nostre desig, no l’invalida com a eina per saber quanta gent del nostre país vol continuar amb l’actual relació i quanta considera que és millor encarar el nostre futur des d’un Estat propi i independent”.

13 Comentaris

Publicitat
#13 Galba, Palafrugell, 14/08/2017 - 14:11

A Argentona, a les festes del poble uns descerebrats van golpejar una figura de Rajoy en un acte molt simpàtic. I es sorpren el Sr Puigdemont que Rajoy no el rebi perquè li vol tornar a explicar allo del "referendum si o si". Cal ser ruc!

#12 No te importància, Madriz, 12/08/2017 - 19:09

Si el dia 2 d'Octubre ja serem independents, no cal anar a veure el Mariano. El Mhp que dediqui el seu temps a fer carquinyolis i el Rajoy que el bombin. Aixó ja és a tocar, nanus, ara ens han de dir a quina hora hem d'anar a ocupar els aeroports.

#11 vicedo, barcelona, 12/08/2017 - 09:31

No m´estranya que no et vulgués rebre. Si només vols anar-hi per donar-li la tabarra amb el famós "referendum", que per cert encara no has convocat...

#10 Josep, Cataluña, rincón de totalitarismo supremacista en la Europa de las libertades, 12/08/2017 - 09:29

“clares manques de respecte” cap a la Generalitat i “la majoria parlamentària”

pero no hace falta respetar a los catalanes no secesionistas

“Nuestro adversario es el Estado español y los partidos españoles que hay en Cataluña, (...). Estos son nuestros adversarios. El resto somos el pueblo catalán" Forcadell

#9 Josep, Cataluña, rincón de totalitarismo supremacista en la Europa de las libertades, 12/08/2017 - 09:16

“Crec que una actitud de diàleg i de respecte amb els qui no pensen el mateix que tu és fonamental perquè la democràcia funcioni”

de verdad?

Puigdemont avisa a los no nacionalistas: “Los invasores serán expulsados de Cataluña”