Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2019. 11:05h.

Puigdemont culpa ERC de "la desunió"

L'expresident creu que els republicans "no es poden sorprendre" que l'ANC no els convidi a la Diada

Puigdemont culpa ERC de "la desunió"

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a El Punt-Avui, afirma que "si l’ANC decideix que no hi ha d’haver un espai Vip no em sembla una tragèdia i si que em semblaria preocupant que hi hagués una deriva antipolítica i antipartits. No ens ho podem permetre perquè ens necessitem tots".

"I ho aprofito per assenyalar que aquesta és una de les conseqüències de la teoria de la desunió. Tots aquells que l’han sembrat no es poden sorprendre que ara hi hagi gent que faci el mateix", afegeix.

D'altra banda, fa una crida a la "confrontació" amb l'Estat malgrat admetre que "es una via que no agrada a ningú. Qualsevol persona civilitzada voldria sortir del conflicte a través del diàleg i l’acord, però no tenim al davant algú que comparteixi la mateixa idea i ens aboca, inevitablement, si volem continuar aspirant a ser un estat reconegut i independent, haguem de passar per una fase de confrontació".

Tot i això, matisa que "la de l’estat, que és la violenta i repressiva, no ens interessa i tenim el deure d’eludir". "L’1-O va ser una confrontació, un xoc entre dues percepcions de com és el conflicte. Nosaltres amb un projecte basat en l’apoderament ciutadà, la participació i la democràcia, i l’Estat amb una lectura del segle XIX, i violent", compara.

"El resultat és que vam guanyar nosaltres i ho hem de tornar a confrontar amb aquesta lògica, millorant l’actitud de practicar la no-violència i mantenint les posicions des de la unitat. I aleshores, al final d’una confrontació, sempre hi ha una negociació i diàleg", afegeix.

"Ens hem de preparar per saber com actuar quan arribi aquest nou embat. No serà fàcil ni agradable i ens hem de conjurar a mantenir la nostra posició amb aquesta actitud de no-violència, de compromís amb els valors fonamentals i els drets humans", considera.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Flanagan, Tabarnia City, 01/08/2019 - 17:49

Que bien jodido se le ve al motxo,seguim.

#9 Gironi mosquejat, Girona, 01/08/2019 - 15:07

Si noi uns a la preso (ERC), altres de mariscada diaria a belgica. Dema " TOTS AL DESPAIX".

#8 Canatenc, Canet de Mar, 01/08/2019 - 14:16

Ja vaig dir que aquest home és un crack!! Després de tants anys de política i Convergent, ara és dona compte que els d'ERC tenen la culpa de la desunió!! A ERC no l'hi ha interessat mai lindependència, no tené projecte, no tené propostes, si un dia, Deu no vulgui, CAT fos independent es quedarien sense arguments..

#7 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 01/08/2019 - 13:37

Con Pujol: Convergència i Unió.
Con Puchi: Divergència i Desunió.
El Nacionalismo evolucionará hasta l'extinció.

#6 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II El Dilluns tots al despatx..., 01/08/2019 - 12:16

REWARD

1 $ (es todo lo que vale...)

Conocido por el Pastelero Loco...

"Políticamente... vivo o muerto"

Le espera una cómoda celda con todos los servicios y tres comidas diarias, que és más de lo que se merece...