Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2016. 12:03h.

Puigdemont defensa els Mossos cinc dies després

El president afirma ara que la policia de la Generalitat “va fer una feina escrupulosa” amb la detenció de l'alcaldessa de Berga

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha sortit en defensa dels Mossos d’Esquadra per la detenció de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP). Puigdemont va evitar defensar la policia de la Generalitat el dia de la detenció i va donar "suport" a l'alcaldessa i també a tots els “càrrecs electes que pateixen persecució per les seves idees”, però cinc dies després dels fets ha dit que la policia catalana “va fer una feina escrupulosa, ni va cometre cap abús ni excés”.

Després que el portaveu de la CUP i advocat de l’alcaldessa en la causa, Benet Salellas, qüestionés el compromís del conseller Jordi Jané, i del director de la policia Albert Batlle perquè, segons ha dit, “no estan actuant amb l'excepcionalitat que demana el moment”; el president ha reclamat a la CUP fugir de la temptació de condicionar l'actuació dels Mossos.

Puigdemont ha apostat per “blindar els Mossos com a policia democràtica, com a policia que està al servei de la ciutadania, com a policia que, per tant, obeeix a aquesta separació de poders” i ha demanat “allunyar-nos de la temptació de posar la mà de la política en la feina dels Mossos”.

Carles Puigdemont ha afirmat que l’actuació del Govern en la detenció de Venturós ha estat "zero" i ha apel·lat a la “separació de poders” perquè "l'actuació de l'autoritat judicial no està sotmesa a criteris polítics”.

Finalment, ha remarcat que “la defensa de càrrecs electes del Govern ha estat clara i inequívoca”. “Aquest govern ha estat, és i serà sempre al costat de la defensa dels drets fonamentals”, ha conclòs.

Carles Puigdemont, al Parlament
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Sinitaca, 09/11/2016 - 13:35

"l'actuació de l'autoritat judicial no està sotmesa a criteris polítics "
Carles Puigdemont dixit

#1 Pepón, Bcn (España), 09/11/2016 - 13:04

Cada día está más claro que el fenómeno del auge indepe en Cat. es comparable y tiene las mismas causas que el resto de populismos que corren por todo el mundo. Enorme crisis económica - identificación de un falso culpable - promesas de falsos paraísos.

Esto ya hace mucho que lo dijo el filós