Publicitat
Política · 18 de Gener de 2018. 16:56h.

Puigdemont demana delegar el vot malgrat estar fugit

Un informe dels lletrats no contemplava la delegació en cas de presó o ordre de detenció

Puigdemont demana delegar el vot malgrat estar fugit

Carles Puigdemont (Foto: JuntsxCat)

Carles Puigdemont ha presentat la petició formal per poder delegar el vot en el ple d'investidura previst per a final de mes, juntament amb Clara Ponsatí i Lluis Puig. Junts per Catalunya ha entrat al registre del Parlament la sol·licitud de delegació del vot per tal que els seus vots puguin sumar al bloc independentista sense que els diputats electes estiguin presents a la cambra. 

La Mesa del Parlament, que es va constituir ahir dimecres nomenant com a president Roger Torrent, haurà de decidir si es permet la delegació del vot de Puigdemont, Ponsatí i Puig. El Govern espanyol ja va anunciar que portaria la qüestió al Tribunal Constitucional si la Mesa accepta ho accepta. 

Un informe dels lletrats del Parlament va qüestionar la delegació del vot, ja que considerava que el reglament no contemplava supòsits de delegació del vot en aquests casos (presó o tenir una ordre de detenció). 

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Sebastià, Barcelona, 18/01/2018 - 17:24

Mentres aquest tingui gent que li fagi cas farà tot el possible per manipular i ridiculitzar el sistema. Un cop fora del pais ja es tenia d'haver aillat al personatge només per l'acte de covardia de fugar-se. Es alucinant que encara hi hagi gent que li rendeix pleitesia a un individuo que ni te cap credibilitat ni es ningú. La presó l'espera.