Publicitat
Política · 25 de Maig de 2016. 17:17h.

Puigdemont demana el corredor mediterrani malgrat la independència

El president reclama que “formi part de manera prioritària de l'agenda del Govern espanyol”

Puigdemont demana el corredor mediterrani malgrat la independència

Puigdemont en el la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

El Govern ha recuperat el Corredor Mediterrani en vista a les properes eleccions generals previstes pel 26 de juny. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest dimecres que hi ha una “imperiosa necessitat” perquè la infraestructura “formi part de manera prioritària de l'agenda del Govern espanyol i francès” ja que és una “prioritat inajornable”. Ho ha dit després de celebrar-se la reunió de la Taula Estratègica sobre el corredor. Per la seva banda, des de l'executiu espanyol, el ministre de l'Interior en funcions Jorge Fernàndez aquest dimecres afirmat que “gràcies al Govern del PP el corredor del Mediterrani s'està construint”.

La Generalitat es reunirà a les properes setmanes a València amb els governs valencià, balear i també en sintonia amb els de Múrcia i Andalusia  per demostrar “el gran i creixent consens interregional” i “constatar en la pràctica el que representa el retard de Corredor Mediterrani”, ha afirmat Puigdemont.  El president ha explicat que d’aquesta manera es vol donar “un missatge clar i contundent sobretot a l’Estat espanyol i a la Unió Europea”.

“Volem que el Govern espanyol escolti la veu d’Europa, de la societat diversa i plural, amb empresaris, institucions, sindicats, universitats, representants polítics, que considerem de manera molt generalitzada que cal atenció, compromís i execució sense demora als projectes que formen part del tram del Corredor Mediterrani”, ha reblat.

El ministre de l'Interior en funcions i candidat del PPC, Jorge Fernández, ha manifestat que el corredor del Mediterrani s'està construint i que “i la Generalitat pot augmentar la despesa social". A més, ha assegurat que "en el 2011 el que hi havia era un powerpoint". "Avui, 25 de maig hi ha inversions de 6.237.000 d'euros en execució, tot el corredor està en obres i alguns trams en procés de culminació" ha explicat.

Fernández també ha volgut destacar "la importància d'aquesta infraestructura per a Catalunya i per a Espanya". D'altra banda, el president del grup parlamentari del Partit Popular Català, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat avui al president de la Generalitat que incorpori el Govern d’Espanya a la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani reunida avui a Barcelona. “Si estan tots els sectors implicats, no entenem que no es convidi a qui té major responsabilitat en la infraestructura, a qui la paga, al Govern d’Espanya”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Carlos Gomez, Bcn, 26/05/2016 - 00:21

Quines incoherencies les de´aquest galifardreu.
Hauria de tornar a 1714 , estudiar una miqueta pero de debo i sense enganyar ningu que falta li fa, agafar embranzida i començar de nou.
Que tindra 300 anys per devant per no repetir tanta ridiculesa.

#8 DARDO121, BARCELONA - SPAIN, 25/05/2016 - 23:28

Esta gilipollez la ha dicho el mocho cuando le han dejado en el soporte despues de usarlo para fregar la cuadra de los cerdos naziseparratas ¿No?

Si tanto lo quieres hazlo con TU dinero, o le pides al cerdo pujol que devuelva el pastizal que se ha llevado

O sea no se hace

#7 Pepon, Bcn, 25/05/2016 - 21:45

Jajajajajaja
Cataluña, aislada, entre España y Francia no se comerá una mierda.
Estamos locos?
Independencia es aislacionismo.
Stop suicidas!!!

#6 Ramon1862, Barcelona, 25/05/2016 - 21:37

Quina incoherencia¡¡ Em pregunto si amb aquesta classe política és pot arribar en lloc. S'ha organitzat una crosta de gent que viu del cuento del procés (polítics, tertulians, periodistas ...) Tot s'hi val. És com si la ciutadania fos tonta ...

#4 Carlos Gomez, Bcn, 25/05/2016 - 21:15

Als espanyols ni aigua
Quan arrivem a Macondo aixo ens ho construira l´Armada Xinesa a canvi de regalarlos el Port Vell per atracar els seus submarins nuclears com ja ha previst l´ANC i si no la familia Sumarroca.
A partir d´ara els catalans nomes amb gent solvent i de confiança.
Anem com un coet